ugrás a tartalomhoz

node.js hol érdemes elkezdeni

inf · 2012. Május. 23. (Sze), 21.09
Sziasztok!

A téma címe mindent elmond szerintem :D
A gyengébbek kedvéért: arra vagyok kíváncsi, hogy node.js-t milyen segédanyagokkal érdemes elkezdeni. Amit eddig néztem az az IDE; a Cloud9-et ajánlják hozzá. Ha van bármi egyéb ötletetek, linketek, vagy ilyesmi, akkor írjatok bátran! :-)
 
1

IDE

Poetro · 2012. Május. 23. (Sze), 22.03
IDE-nek szintén jó a Komodo, valamint létezik plugin Sublime Text 2 és Vim-hez is. Ezen kívül érdemes kipróbálni pár ingyenes hosting szolgáltatást, akár csak rövid távon is, hogy ráérezz, milyen lehet a deploy illetve folyamata. Ezek például no.de, nodejitsu, nodester, cloudfoundry, heroku, stackato, azure.

Legjobb, ha valami Linux / Unix alapú operációs rendszeren kísérletezel, vagy Windowson Cygwin alatt, mert így lesz a legtöbb sikered, főleg, ha olyan modulokat akarsz használni, amihez kell binárist is fordítani.

Cikkeket, olvasnivalót szoktam adni a Twitter streamemben a témában, de azért ajánlok pár blogot, amit érdemes lehet követni, illetve a régebbi cikkeket elolvasni: DailyJS, Debuggable, How To Node illetve podcastok NodeUp, The Javascript Show, JavaScript Jabber.

Korábbi Weblaboros cikkekben is van pár hasznos link, illetve a pár Node.js-es előadásomban könyvekről is beszéltem.
2

A deploy-al már foglalkozik a

inf · 2012. Május. 24. (Cs), 15.29
A deploy-al már foglalkozik a kolléga, amazon computing cloud-on lesz egy ingyenes micro instane-on egyelőre; linux, git, puppet. Kösz a cikkeket, mindenképp elolvasom őket.
3

Néztem a szolgáltatókat,

inf · 2012. Aug. 21. (K), 16.29
Néztem a szolgáltatókat, amiket felsoroltál, de a fizetős az pl herokun elég horribilis, ha mondjuk egy php-vel hasonlítjuk össze. (ilyen évi 150k körül van a leggyengébb egy mongodb adatbázissal, vagy valamit nagyon elszámoltam) Nincs véletlenül magyar cég, ami nodejs + mongodb-t tudna adni? (A számlák kezelése is egyszerűbb lenne magyar céggel, úgy gondolom...)
Néztem közben magyar VPS-eket, elég nehéz találni, max 35k a keret. :S
4

VPS

janoszen · 2012. Aug. 21. (K), 17.01
Ha jatszani akarsz, irj egy mailt, feldobok neked egy NodeJS-es VPS-t.
5

Delivery to the following

inf · 2012. Aug. 21. (K), 17.28
Delivery to the following recipient failed permanently:

msn kukac janoszen pont hu

;-))))

Amúgy nem játszani kell, hanem egy kis forgalmú oldalhoz, csak hát mongodb + node.js kombináció még nem egy elterjedt valami. Azért kösz a felajánlást! :-)
6

:O

janoszen · 2012. Aug. 21. (K), 18.08
Hol van ez a cim megadva? Tessek a www.janoszen.com oldalon levo cimet hasznalni. :) MongoDB es NodeJS sztem Ubuntun nem lesz problema.
7

Itt a weblaboron :-)

inf · 2012. Aug. 21. (K), 19.59
Itt a weblaboron :-) Ó most nézem, hogy az az msn azonosító... :-)
8

Lezuztam

janoszen · 2012. Aug. 21. (K), 20.06
Le is zuztam, amugy is deprecated. :)
9

Szerkesztésre Sublime Text

MadBence · 2012. Aug. 21. (K), 23.07
Szerkesztésre Sublime Text 2-t használok, nekem nagyon bejött.

Hostingok közül nekem az appfog (php cludot csináltak eredetileg, de már van node is) illetve a dotcloud jött be.

A fejlesztés már Windowson is egész jó, ha nem kell modulokat fordítani, akkor szerintem egyenértékű a linux környezettel.
10

Köszi az infokat!Kicsi

inf · 2012. Aug. 22. (Sze), 02.29
Köszi az infokat!

Kicsi zavar volt a téma címében, igazából VPS-t vagy hostingot kerestem. (Bár ez út közben derült ki :D) Most fejlesztéshez Amazon EC2-n vagyunk fent, egy micro instance-en, valszeg marad az Amazon, mert tetszik a szolgáltatásuk. Ez mondjuk még függ attól, hogy hogyan tud számlázni az ügyfélnek.