ugrás a tartalomhoz

Page not found hiba az UW-n!

Sipi · 2006. Jan. 4. (Sze), 10.57
Múlt héten éppen a tinyMCE modult rakosgattam fel a blogomra (http://sipiblog.uw.hu/), amikor a /database/database.mysql file futtatása után előjött ez a hiba. Nem hiszem egyébként, hogy két tábla létrehozása okozta volna a hibát, csak éppen akkor jött elő. Be akartam kapcsolni a modult az admin felületen és már ezt a hibát kaptam. Érdekes, hogy a fejléc és a lábléc megvan, még a hátteret is betölti, tehát a beállításokat (smink, blog neve, stb) kiolvassa a megfelelő táblából, csak a tartalom nincs meg! Megnéztem a MySQL szerver beállításomat az UW admin oldalán és nincs semmi változás, az összes táblám megvan, bár a tartalmukat nem ellenőriztem (nem is tudom mit és hol kellene keresni...:( . Az FTP-t is ellenőriztem, minden file megvan, file és MySQL tárhelyem is van elegendő. A /sites/default/settings.php file-t is ellenőriztem és az is rendben van, a jelszót úgy tudtam ellenőrizni, hogy beléptem vele az UW phpmyadmin-ra. Nézegettem a watchdog táblát, szegény olvasóim csak jönnének az oldalamra, de nem tudnak, mind ezt a hibát kapja...
Az Ultraweb-bel van baj?
Kérem segítsetek, nagyon fontos lenne!
 
1

Debug

Tome · 2006. Jan. 4. (Sze), 17.26
Nem ismerem a blogmotorokat, de azt tudom tanácsolni, hogy keresd meg a forrásban, hogy mi(k)re ad Page not found hibát, és ezeket ellenőrizd végig.
2

PHPMyAdmin

Schmile · 2006. Jan. 4. (Sze), 19.22
Szerintem próbáld meg PHPMyAdminból kikapcsolni az új modult, hátha az a baj okozója...
3

Megint jó irányba küldtél!

Sipi · 2006. Jan. 5. (Cs), 15.24
Nem tudom, hogy mi lehet az oka, de amikor az admin felületen a modulok menüpontot választom, az összes modulomat kikapcsolttá állítja (ezért van a Page not found üzenet), na de mi? A Drupal, vagy az Ultraweb? Mindig "Lost connection to mysql..." üzenetet kapok vissza és kapcsolgathatom egyenként a modulokat phpmyadmin-ban. Illetve most már írtam egy egyszerű kis sql-t, amivel visszakapcsolom őket, de még nem az igazi, mert a bal oldali menü nem úgy működik, ahogy kellene.
Aki php+mysql-hez ért egy kicsit megnézhetné, hogy mit babrál a rendszer a 'system' tábla 'status' mezőjével, mert az nullázódik ki, legalábbis ezt vettem észre. Próbáltam ugyan nézegetni a forrást és ott van is valami 'init'-szerűség (ami akár lehet a 'status' mező kinullázása is, na de ha kinullázza, akkor utána mikor betölti az admin oldalra a modulok checkbox-ainak az állapotát, honnan fogja tudni mit kell állítani? mindegy, csak magamban beszélek), szóval nem értek a php-hez és nem tudom mi folyik itt.