ugrás a tartalomhoz

KDE fejlesztésre?

Karvaly84 · 2012. Már. 5. (H), 14.09
Sziasztok!

Eddig Gnome2-t használtam Eclipse-el párosítva! A Gnome3 + Gnome Shell nem áll kézre, sem pedig az Unity. Kipróbáltam az Ubuntu-t (10.04) KDE-vel, de szívás a Kdevelop telepítése, a tároló felvétele után kicsit meghal a KDE mert szét gyalázza a fent lévő csomagokat, most a Debain testinget töltöm.

Az első alkalmazás amit kipróbáltam a Kate, és rendkívül megnyerő, tovább pepecselve fel fedeztem, hogy rengeteg KDE alkalmazás kiemelkedő módon képes együtt működni egymással, és az alap KDE alkalmazások kicsit mintha előrébb járnának a mindenféle GTK tákolásoknál, mégsem hallok sokat erről a rendszerről, és érdekelne hogy ez most parasztvakítás amit látok vagy csak senki nem tud róla. A Kdevelop igen jó dolgokkal kecsegtet számomra már várom, hogy ki próbálhassam.

Ráérő emberektől, kíváncsi lennék véleményekre KDE környezettel kapcsolatban, és a KDevelop használhatóságát illetően, hogy ki használja és mennyire elégedett vele, és aki szívott az miért szívott vele.
 
1

KDE4

janoszen · 2012. Már. 5. (H), 22.14
Amióta kijött a KDE4 sajnos a KDe mint olyan csak erőlködés árán használható normálisan. Apró, de annál idegesítőbb hibákkal, akadásokkal van tele. Ami a hozzá adott fejlesztőkörnyezeteket illeti, aligha vehetik fel a versenyt a kifejezetten ezen az egy terméken dolgozó fejlesztőcsapattal. Én személy szerint NetBeanst használok PHP-hez, Eclipset Javahoz. Amire még az ismerőseim esküsznek, az a PHPStorm illetve az IntelliJ.