ugrás a tartalomhoz

PHP kód nyomon követése

inf · 2012. Feb. 10. (P), 01.12
Üdv.

Tanulgatok egy új rendszert, és érdekelne, hogy milyen lehetőségek vannak annak nyomon követésére, hogy mit csinál a kód. Egyelőre beszórtam egy git-be, hogy lássam milyen fájlok változnak. Azon agyaltam, hogy esetleg az adatbázisnál nem e lehetne megoldani, hogy a változásokat ugyanúgy kilistázza, mint a git? A másik, amin agyaltam, hogy talán xdebug-gal nyomon lehetne követni, hogy 1-1 kérés mit csinál. Ti mit javasoltok?
 
1

Közben próbáltam keresgélni

inf · 2012. Feb. 10. (P), 01.54
Közben próbáltam keresgélni schema version control rendszereket mysql-hez. Elvileg a workbench is tud ilyet, meg találtam olyan okosságot, amit a git commit elé tesz egy dump-ot: http://www.edmondscommerce.co.uk/git/using-git-to-track-db-schema-changes-with-git-hook/ Ez nem tudom mennyire növeli a repo méretét, de hasznosnak tutira hasznos. Megpróbálom összekötni a git commitját a workbench commitjával, ha sikerül, akkor szórok egy blog bejegyzést róla rövidesen.

szerk: Kicsit sokat gondoltam erről a workbench-ről, nincs benne verzió követés, csak összehasonlítja az aktuális adatbázist az eer diagramban található sémával. Végülis annyira nem rossz, de jobb nála a dumpos módszer. Azt olvastam, hogy a json-ba vagy yaml-ba dumpolás a legjobb megoldás, ha adatokat is akarunk nézni. Azt már nem írták, hogy miért ezek, szerintem SQL-ben is ugyanúgy látni az adatokat feltéve, hogy minden rekord után sortörés van.
2

xdebug

janoszen · 2012. Feb. 10. (P), 07.32
Xdebuggal gererálj egy cachegrindfilet, akkor kapsz egy képet róla.
3

Okés. Egyébként Magento amit

inf · 2012. Feb. 10. (P), 17.01
Okés, köszi. Egyébként Magento amit próbálgatok (ez egy zendre épülő webshop motor). Amire kíváncsi lennék még, hogy vajon zend vagy ez a magento támogatja e az SQL-ek loggolását. (Ha nem, akkor tényleg marad csak a dump-ok összehasonlítása.)
4

Én ismeretlen nagy

tgr · 2012. Feb. 11. (Szo), 11.08
Én ismeretlen nagy rendszereket végig szoktam léptetni xdebuggal, az elég jó képet ad róla, mi történik (viszont lassú). Gyorsabb és felszínesebb megközelítésnek a cachegrin valóban jó ötlet.

Az SQL parancsokat egyszerűbb szerveroldalon logolni, MySQL-nél pl. így.
5

Ahm, én írtam PDO-hoz

inf · 2012. Feb. 11. (Szo), 23.04
Ahm, én írtam PDO-hoz loggolós osztályt. Ha a kód dependency injection-ös, akkor ki lehet cserélni az eredeti PDO példányt ennek a példányára, és minden ugyanúgy megy...