ugrás a tartalomhoz

Ugyanaz a HTML lap más mappában mást töltsön be az iframe-be

papys · 2006. Jan. 2. (H), 20.10
hali tud valaki segíteni?
van egy lapom ami nem úgy működik ahogy szeretném. a kezdő lapon jön be iframeben az összes fájl

azt kéne elérnem, hogy így működjön: bejelentkezéskor bejön a kezdő oldal index.html .......majd rákattintok pl. a valami gombra------->hozza be a bármi almappából az abban lévő index.html-t (ami teljesen megegyezik a kezdőlappal) amibe ennek az indexnek a keretébe (iframe) jelenjen meg a valami.html fájl.

nem lehet estleg a valami.html nek adni egy

parancsot, hogy "itt + itt és igy + úgy" jelenhet csak meg?
papys
 
1

Mi? Hogy? Mi van?

janoszen · 2006. Jan. 2. (H), 20.44
Üdv!

Ez kb tipikusan az autószerelő esete van, akit felhívsz, hogy nem indul a kocsid, de semmi különöset nem tudsz róla mondani neki, csak azt, hogy nem indul.

Bocsán't, de a szöveg, amit írtál, teljesen értelmetlen. A mondatoknak se füle se farka.

Milyen tartalomkezelő rendszerről van szó? Miért kell iframe? Nem vagy képes tisztességes megoldással megcsinálni?
3

<Nincs cím>

papys · 2006. Jan. 2. (H), 21.22
azért kell az iframe mert közel 50 oldalat kell megjeleníteni. ha mindet külön lapon csinálnám, akkor ha valamit váltiztatni akarok 50× kéne módosítani.

a lényeg az, hogy egy főoldalt szertnék ami le van clónozva hat almappába. hat aldomain nevet akarok ebből kihozni, ami hat termékcsoportot takar.
ahogy most müxik a főoldal közepén jön be iframe ben az összes lap.
az a gondom, hogy ha a főoldalon rákattintok egy menügombra az milyen elérési úttal nyissa meg az almappában lévő clón index.html-t és ebben egyből betöltődjön a megfelelő aloldal iframe ként.
4

server side include

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 2. (H), 21.35
Érdeklődd meg, hogy a szerveren használható-e SSI, ez a legegyszerűbb, ami segít neked megoldani iframe nélkül, ráadásul biztosítva, hogy nem töredezett megjelenítést kapsz, hanem korrekt egyben olvasható lapokat. Akkor ezt használhatod a fájlok elején és végén:
<!--#include virtual="/header.html" -->
Az adott oldal tartalma HTML-ben leírva
<!--#include virtual="/footer.html" -->
Ezt a szerverek megfelelő beállítás mellett értik, nem kell hozzá ezen felül más nyelvet megtanulnod, az oldalaid keresőbarátak lesznek és JS-t nem támogató böngészőkből is megjeleníthetőek.

Azért javaslom ezt, mert az azonos index fájlra más-más iframe tartalom betöltésre legalábbis JavaScript tudásra szükség lenne, webcím paraméterben átadva a betöltendő fájlt.
5

ok

papys · 2006. Jan. 2. (H), 21.48
köszi úgy tudom hogy van SSI
2

mi ennek az értelme?

Hojtsy Gábor · 2006. Jan. 2. (H), 20.45
Miért töltöd újra az egész oldalt, ha teljesen megegyező oldalra lépsz az iframe tartalmától eltekintve? Miért nem csak az iframe változik? Egyáltalán biztos vagy benne, hogy az iframe jó megoldás? Az "itt + itt és igy + úgy" nem túl konkrét megfogalmazás, ennek alapján azt mondanám, hogy nem lehet. Gondolj bele mi történik, ha valaki rátalál a valami.html-edre egy keresőben. Betölti, és valamiféle tartalom morzsát lát majd, aminek ugye szerinted egy keretben kellene megjelennie, dehát nem ott lesz. Jó ez neked?
6

Döglik

Bártházi András · 2006. Jan. 2. (H), 22.27
Nekem egyszer hozzá kellett nyúlnom egy ilyen oldalhoz, amit meg szeretnél. Hát nem kívánom másnak azt az életérzést, ami elfogott utána. NE TEDD! :) Lehet, hogy az iframe-ek vagy frame-ek megkönnyítik most a problémát, de amikor kiderül, hogy minden oldal címébe bele kellene tenni még azt, hogy "húha", akkor azt mindegyikben módosítani kell. SSI, PHP, bármelyik teljesen jó megoldás (nem kell programozni, csak egy-egy include előre, hátra, és az adott fájlban csak a konkrét tartalom szerepel).

-boogie-
7

php?

papys · 2006. Jan. 2. (H), 22.45
én is így gondolom. már csak egy jó php programozót kell találnom aki ezt meg is tudja csinálni. egyébként az oldalamhoz tartozni fog login rendszer hírlevél stb. + apróhírdető rész és ingatlan adatbázis. ha tudtok valakit?
8

Szerintem...

janoszen · 2006. Jan. 2. (H), 23.01
Szerintem, itt tömegével találsz jó PHP programozót. Kérdés, hogy mit, milyen formában, mennyiért. Egyébként lehet külön fórumtéma az "állás" kategóriában.
9

php!

papys · 2006. Jan. 2. (H), 23.14
volt egy kis sejtésem hogy erre felé vannak hozzáértők