ugrás a tartalomhoz

Webshop rendszer - open source alternatíva?

krisy · 2011. Dec. 22. (Cs), 13.48
Sziasztok!

A fórumon már utánaolvastam webshop-okkal kapcsolatban, és több témát találtam erről, és kb. úgy tűnt, 2-3 open source /free megoldás van, amivel érdemes elkezdeni a fejlesztést.

A csavar a dologban, hogy arra gondoltam, nem egy darab webshop-ot szeretnék létrehozni, hanem egy "webshop-rendszert":
- kb. 20 webshop-ról lenne szó, fizikailag azonos gépen lennének
- mindegyiknek lenne külön-külön adminisztrációs oldala
- lenne egy "szuper-adminisztrációs" oldal; itt a "szuper-admin" egy felületen felvehetne új webshop-okat, melyek ezután rögtön használhatóak is lennének a felületről

Első ötletem az volt, hogy mondjuk Magento alapon meg lehetne csinálni az egyes webshop-okat, és a szuper-admin oldal hívogathatná a Magento telepítő script-jeit

Második ötletként viszont tanácsot szeretnék kérni :-)

Nem ismeretek olyan open source/free megoldást, amely a fentieknek eleget tesz? Nem szívesen fejlesztenék le valamit, ha már létezik ilyen :-)

köszi,
krisy
 
1

Videó

Poetro · 2011. Dec. 22. (Cs), 14.30
Talán érdemes lenne megnézni a Drupal Hétvége 2011 alatt készült Hajdu Gábor: E-commerce - DC előadását.
2

Én régebben próbáltam a

virág · 2011. Dec. 28. (Sze), 09.15
Én régebben próbáltam a Magento-t, nekem nem tetszett, a forráskódja pedig borzalmas volt, de ez már régen volt, azóta biztosan sokat változott. A másik amit ajánlani tudok az az Ubercart a Drupalhoz:

http://drupal.org/project/ubercart

Ez mindent tud, és nagyon sok kiegészítő készült hozzá, de ha csak valamilyen egyszerű dolgot szeretnél, akkor nem ajánlom, mert ez egy komplex, bonyolult rendszer, de mondjuk egy hét alatt kiismerhetőek a lényegi részei.

A többi webshopos, ingyenes rendszer (amit én ismerek) az félkész, nem karbantartott, idejétmúlt stb. - vagyis a foltozásukkal többet fogsz vesződni, mintha magad készítenél egy egyszerű, alap webshopot.

Talán érdemes megnézned a többi, kisebb Drupalos rendszert, hátha akad köztük egyszerű és jó webshop.