ugrás a tartalomhoz

Symfony 2 SQLite

whiteman0524 · 2011. Nov. 15. (K), 22.16
Sziasztok!

Van-e lehetőség Symfony 2-vel SQLite adatbázis-t használni? Ha igen, akkor hálás lennék ha valaki mutatna egy linket ahol egy ilyen jellegű adatbázis konfigurálása le van írva nagyjából.

(Valami kis egyszerű és portolható adatbázisra lenne szükségem azért érdeklődöm az SQLite után. Az se probléma ha lassú. A fő szempontom hogy portolható legyen, tehát lehessen az Sf projecttel együtt másolgatni ide oda ha kell.)

A segítséget előre is köszönöm.
 
1

SQLite

janoszen · 2011. Nov. 16. (Sze), 00.13
Mi nemrég próbálkoztunk az SQLite-al natívan PHP alatt és a tesztjeink során sikerült elérni, hogy segfaultoljon. Nem kizárt, hogy a mi környezetünkben volt valami gubanc, de azért óva intenélek tőle, mert a MySQL sokkal mainstreamebb, így jobban tesztelik.

Ami a Symfonyt illeti, ha jól látom Doctrine csinálja az adatbázis hozzáférést, így ha rákeresel a Gugliban, hogy symfony 2 doctrine sqlite, biztosan találsz mintát a konfighoz.
3

sqlite eleg mainstream, arra

Tyrael · 2011. Nov. 16. (Sze), 12.59
sqlite eleg mainstream, arra erdemes odafigyelni, hogy van tobb verzioja(a harmas most a stabil fejlesztesi ag) es historikus okokbol van tobb php extension is(5.4-tol kezdve a regi sqlite ext kikerul a core-bol vissza PECL-be, az sqlite3 pedig 5.3 ota van a coreban, es jelenleg ez a preferalt verzio.), szoval elkepzelhetonek tartom, hogy erre vezetheto vissza az altalad tapasztalt hiba.

Tyrael
2

Hivatalos dokumentáció

Poetro · 2011. Nov. 16. (Sze), 00.27
A hivatalos dokumentáció is ír az SQLite konfigurálásról.
De kb ennyiről van szó:
[parameters]
    database_driver="pdo_sqlite"
    database_host="localhost"
    database_port=""
    database_name="symfony.sqlite"
    database_user="root"
    database_password=""
Ezt természetesen a config.php is le fogja neked generálni.

Ekkor a Symfony könyvtárában az adatbázis létrehozásakor létre fog jönni egy symfony.sqlite fájl, ami majd adatbázisul szolgál.

megjegyzés: sose használtam még Symfony-t, csak gyorsan letöltöttem, és végigmentem a hivatalos Hello World példán.
4

Köszi szépen a segítséget

whiteman0524 · 2011. Nov. 22. (K), 18.57
Köszi szépen a segítséget mindenkinek :)