ugrás a tartalomhoz

Havi tipp JavaScriptben

ceops · 2005. Dec. 24. (Szo), 23.41
hali!


az elöbb már zargattalak benneteket :)
most egy új kérdésem van!
van egy ilyen:

<script type="text/javascript"  language="javascript">


var msg = new Array();
Stamp = new Date();
month = Stamp.getMonth();
msg[1] = "Tip 1";
msg[2] = "Tip 2";
msg[3] = "Tip 3";
msg[4] = "Tip 4";
msg[5] = "Tip 5";
msg[6] = "Tip 6";
msg[7] = "Tip 7";
msg[8] = "Tip 8";
msg[9] = "Tip 9";
msg[10] = "Tip 10";
msg[11] = "Tip 11";
msg[12] = "Tip 12";

function writeTip() { 
document.write(msg[month]);
}
</script>
azt már sikerült elérnem, h minden hónapban irjon ki egy szöveget, mert eredetileg úgy volt, h a hónap minden napján egy új szöveget írt ki! de mégis valami bibi van: most a 12. hónapban vagyunk, de mégis a "Tipp 11"-et írja ki! miért?
a másik problémám, hogy ha már egy bonyolultabb szöveget akarok kiírtani; modjuk egy táblázatot, akkor már nem csinál semmit... :(

tud valaki segíteni?
köszi!
 
1

debug, debug, debug...

krey · 2005. Dec. 25. (V), 01.00
Azt nem értem, hogy mér nem ülsz neki otthon magad debuggolni ezt a kódot. Fogod és először kipróbálod, hogy mit történik ha kiíratod vele a month változót a képernyőre. Én kipróbáltam, és azt írja ki hogy 11. Ezek után átállítottam a rendszeridőt és hamar nyilvánvalóvá vált, hogy januárhoz (1. hó) a 0 tartozik. Ez az érdekes hiba/feature a tömbök 0-tól történő indexelése miatt lehet. Tehát a probléma könnyen javítható: vagy 0-tól indexeled te is a tömbödet, vagy a (month+1)-es indexű tippet íratod ki. Az utóbbi megoldásra józan paraszti ésszel is rájön az is aki még nem írt egy programot sem.
Legyen boldog karácsonyod, remélem segített amit írtam.

krey
2

táblázat

Anonymous · 2005. Dec. 25. (V), 01.44
Ha meg táblázatot akarsz kiiratni, akkor az egész táblázatot írd egy sorba, és ügyelj arra, hogy az idézőjelek ne keveredjenek.
Tanács: ilyesmi fejlesztéshez használj valamilyen Mozilla böngészőt, és tartsd nyitva a Javascript Console-t, hogy mindig pontosan lásd a hibáidat.

Gyulus