ugrás a tartalomhoz

Könyv vagy cédét ajánlanátok??

sziszka95 · 2011. Szep. 21. (Sze), 16.55
Sziasztok tudnátok ajánlani dvd-t vagy könyvet amibe részletesen elmagyarázzák az alapoktól a kezdő szintig??
 
1

Hello

Karvaly84 · 2011. Szep. 21. (Sze), 17.12
DVD-ről nem tudok, könyv van kettő a piacon ami vastag. az egyik: Agyhullám: PHP & MySQL ami kb olyan mintha óvodásoknak magyarázná el a dolgokat , asszem olyan 800 oldalas de kb ha rendesen írják a sok baromság nélkül akkor kitesz egy olyan 300 oldalas normál könyvet, Ára 10 ezer körül. PHP 5.2-röl van benne szó de a Osztályok tárgyalása csak 2 oldal benne, ha gondolod és neked ez kel nekem megvan szinte tök új adsz cserébe egy másik könyvet vagy megalkuszunk... A másik jó könyv a témában és ez tényleg jó az PHP ÉS MySQL webfejlesztőknek Ebben kitérnek a 5.3as verzióra, 6. fejezet foglalkozik OOP-el Osztályok meg minden egyéb, olyan ez csak 600 oldal de képek nélkül normális hangnemben, ára 7 ezer körül, nekem ez is megvan de ezt nem adom :D
2

Háááát az elsőt elég gázosnak találom

sziszka95 · 2011. Szep. 21. (Sze), 17.16
a második az viszont jobban hangzik :) tehát nekem kb annyit kéne értesek a php-hoz hogy ha van egy kód abba kitudja igazodni hibát kíjavítaní tehát erre jó amit írsz a 2.számú könyv?
3

Erre nem jó, de az alapokat

Karvaly84 · 2011. Szep. 21. (Sze), 17.37
Erre nem jó, de az alapokat megtanulod, meg a php szellemiséget el sajátíthatod belőle aztán, hogy más kódokat kijavíts arra a a haladóbb könyvek és a php manual tanulmányozása kel. Plusz egy két alap stratégia amik nem programozási nyelvhez kötöttek hanem gondolkodáshoz. Ilyenek a Design Patterns (Tervezési minták) ide kapcsolodan ha php és web akkor a MVC (Model View Controller) ami alapján a legtöbb site felépül, TDD (Test Drive Development) bár ezt én sem művelem, de sokan nyomatják, GIT, SVN, Apache, php.ini, http protokoll mert a fejlécekkel is bűvészkedni kell néha. stb. szal ezek a könyvek épp hogy csak bevezetnek a dologba igazából nem sok mindenre elég.

Ui.: Ja és ha linuxos vagy postfix csomagott tedd fel a mail() függvény miatt, mert egy könyv se írja.
4

Egyértelműen a második könyv az ami neked kell.

pp · 2011. Szep. 21. (Sze), 19.44
Csatlakoznék Karway-hoz és én is Laura Thomson, Luke Welling
PHP ÉS MySQL webfejlesztőknek c. könyvét ajánlanám. Igaz csak angolul olvastam ezt és az ez előtti kiadást.

Több éve oktatok – többek között – PHP-t és a képzéshez tankönyvnek ez az amit ajánlok. Szuperjó. Mind szakmailag, mind tankönyv felépítés szempontjából. Önálló tanulásra, de tanfolyami kiegészítőként is kiváló.

pp
(aki a borzalmas PHP 24 óra alatt c. könyv hatására úgy döntött, hogy nem lehet könyvből tanulni, ajánlom kérjen egyet kölcsön és lapozzon bele, mert megéri)
5

Lehet, hogy túlzottak az

H.Z. v2 · 2011. Szep. 21. (Sze), 20.00
Lehet, hogy túlzottak az igényeim, de nekem a Karway által ajánlott, lila borítójú könyv sem jött be igazán.
Túl felületesnek érzem. Jó, az is igaz, hogy viszonylag hamar félretettem, de elnézve a példakódokat, én nem mernék egy kizárólag a könyv alapján összerakott webáruházat kitenni a netre. (pl. biztonsággal mintha nem sokat foglalkoznának, de az elméleti részeket sem éreztem elég részletesnek)
A neten fellelhető tutorialok és a PHP doksi nekem többet segített eddig.
6

Pár hónapja volt blogmarkban

Hidvégi Gábor · 2011. Szep. 21. (Sze), 20.26
Pár hónapja volt blogmarkban Nagy Gusztáv új könyve, a Web programozás alapismeretek, ezt nyugodt szívvel tudom ajánlani, ráadásul magyar cégeket és embereket támogathatsz vele, ha megveszed.