ugrás a tartalomhoz

Nem állíthatok be háttérszínt, de így figyelmeztet a validator

Anonymous · 2005. Dec. 24. (Szo), 21.01
Helló!

A problémám az lenne, hogy van egy link, aminek beállítok egy színt. Viszont a validator figyelmeztet, hogy célszerű beállítani egy háttérszínt is (jogosan). De azt nem állíthatok be, mert a link(ek) egy háttérképen vannak. A linkek dinamikusan változnak, tehát azt sem tehetem meg, hogy képeket készítek, és azt rakom be linknek. Persze ettől még valid a css fájlom, csak hát nem tökéletes.

Szóval, tudtok valami megoldást, hogy abszolút valid legyen a css-em?


(Mindenkinek kellemes boldog karácsonyt!)
 
1

Valid...

janoszen · 2005. Dec. 24. (Szo), 21.17
A CSSed teljesen valid, a Warning azt jelzi, hogy valahol a megjelenítéssel probléma adódik. Sajnos a "transparent" háttérszínért is szól. Szóval nem tudsz vele nagyon mit csinálni, a CSSed valid, semmi gond.
2

Így van...

Anonymous · 2005. Dec. 24. (Szo), 23.11
Az tény, hogy valid, csak idegesít. A transparent volt az első gondolatom, de ahogy Te is írtad, úgy is sír. Mindenesetre kicsit bután csinálták meg, mert ha ráteszem egy képre, akkor ott úgyis nyilván be van álítva háttérszín és innentől kezdve, felesleges a linkeknél is háttérszín. Na mind, ahol tudom beállítom a háttérszínt, ahol meg nem, ott nem...
3

kép helyetti szín

Hojtsy Gábor · 2005. Dec. 25. (V), 12.01
Azért arra érdemes figyelni, hogy ha a kép valamiért nem töltődik le, akkor a helyén olyan szín legyen, ami nagyjából a kép eredeti színéhez hasonló. Ez nem a link háttérszíne lesz persze, hanem annak a dolognak a háttérszíne, amin a kép van.
4

<Nincs cím>

Anonymous · 2005. Dec. 25. (V), 12.08
Természetesen hasonló szín van beállítva. Mondjuk ha a kép nem töltődik le, akkor szerintem teljesen mindegy, mert kép(ek) nélkül ronda.
5

És ha nincs kép

Bártházi András · 2005. Dec. 25. (V), 12.47
A probléma ott van, ha mondjuk ki van kapcsolva a képek letöltése - ilyenkor ugye nincsen háttérszín, s előfordulhat, hogy fehér háttérre fehér szöveg kerül (mert ott lett volna egy fekete kép). A megoldás erre az, hogy ahol kép van, ott beállítasz egy háttérszínt is (ami nem fog látszódni, csak ha nincs kép). Ezt így jó, ha megcsinálod. A CSS validátor viszont nem fog szülőelemek esetén is ellenőrizni (kb. nem gondolatolvasó), tehát ezen felül ha warningol, figyelmen kívül hagyandó.

A HTML validátorok is szólnak néha a <span></span>, az action="" miatt, pedig teljesen valid kódok, csak hibára utalhatnak. Az van, hogy a validátor próbál okos lenni, aztán nem sikerül neki. :)

-boogie-
6

Egyetértek...

Anonymous · 2005. Dec. 25. (V), 13.28
Teljesen egyetértek veled, bár nem tudom, ki az az elvetemült, aki kikapcsolja a képek letöltését. :) Meg szerintem (akár) a transparenttel lehetne jelezni, hogy meg van oldva az az eset is, ha nem töltődnek le a képek, így nem kell warningolni, mert erre is felkészültünk :) (Bár ez csak az én véleményem...)
7

Akinek még mindig..

tiny · 2005. Dec. 25. (V), 14.22
.. modemes nete van a hely vagy a pénz miatt. Pedig ugyanazt eszi, mint mi :)

Mr.Tiny
8

Nos, lehet :)

Anonymous · 2005. Dec. 25. (V), 14.39
Bár még modemes nettel sem tart tovább az oldal letöltése 30mp-nél, feltéve ha csúcsmodemmel (56(?)Kb/s) tölti le.
9

Én

attlad · 2005. Dec. 25. (V), 15.46
ki az az elvetemült, aki kikapcsolja a képek letöltését

Például én, most csináltam egy tesztet. Az eredmény:

Index.hu betöltése, hogy minden endegélyezve van: 99 kérés, 100% proci terhelés a Flash-ek miatt utána mondjuk lemegy kicsit és 1 GHz-et használva elfut.

Ugyanez az oldal tiltva a felesleges dolgokat: 3 kérés, és 3 másodperc alatt bejött cache törlés után is, processzorterhelés nem igazán nőtt.