ugrás a tartalomhoz

URL kimenete adatbázis olvasás nélkül változzon

Totti 1986 · 2011. Aug. 29. (H), 17.58
Sziasztok!

Remélem érthetően le tudom írni, mit szeretnék.
Szóval van egy url, valami.php?valtozo=akarmi felépítésben, és azt szeretném, ha megváltoztathatnám, hogy mit jelenítsen meg ez az url, úgy hogy az "akarmi" értéke nem változik, és anélkül, hogy adatbázisból olvasnék.

Vagyis valahogy én meghatározom, hogy ez az url mit jelenítsen meg, és egy másik ember, ha lekéri ezt az url-t ugyanezzel az "akarmi" értékkel, azt kapja, amit én megadtam. De aztán ő is megváltoztathatja, és akkor én fogom azt kapni, amit ő meghatározott.
 
1

:D

Protezis · 2011. Aug. 29. (H), 18.54
Jaj, ez de jól jött most :D
Van még ilyened?
2

Ő és én

Poetro · 2011. Aug. 29. (H), 18.57
Mi határozza meg, hogy ki az Ő és ki az Én? Valami session / cookie? És miért pont adatbázis? Lehet fájl, memória, távoli szolgáltatás stb., amiben el tudod el tudod tárolni ezt az adatot, majd vissza tudod olvasni. Ha fájl alapon gondolkodunk, akkor felhasználónkét kiírhatsz egy akarami-[uid].txt fájlt, amit a PHP-d majd vissza fog adni.
3

Maga a tartalom

Totti 1986 · 2011. Aug. 29. (H), 19.34
Lehet, hogy egy kicsit konkrétabbnak kell lennem, hogy elkerüljük a szükségtelen köröket. :D
Maga a valami.php kimenete egy 1-es vagy egy 2-es.
Szóval ez egyfajta adok-kapok játék. Elkezdődik a játék 2 fél között, az egyik az 1-es számú, a másik a 2-es számú. Ez az érték az adott embernél el lesz mentve, míg zajlik a játék.
A valtozo=akarmi-nél az "akarmi" az adott játék id-je, a kimenete pedig, hogy épp ki jön. Mindkét fél folyamatosan vizsgálja a valami.php értékét. Ha a kimenet megegyezik az ő számával, ő jön, ha a másikéval egyezik meg, akkor a másik jön. Először az 1-es jön, elvégzi a lépését, és megváltoztatja a kimenetet 2-re. Ekkor ezt érzékeli a 2-es, ő jön, elvégzi a lépést, majd átírja a kimenetet 1-re. És így tovább.
Nem tudom, mi lenne a legkézenfekvőbb megoldás, de fájl írást mindenképpen meg akarok úszni, hiszen játék id-nként kéne egy fájlt megirni, ami szerintem túlzás.
Bármire nyitott vagyok, a lényeg, hogy bármilyen gyakorira állítom a valami.php vizsgálatát, azonnali választ adjon.
4

Memória

Poetro · 2011. Aug. 29. (H), 19.36
Akkor írd az adatokat memóriába. Legyen az APC, Memcached, Redis, egy Node.js folyamat stb. Ha nem memóriában tárolod a session-t, akkor mindenképpen lesz fájl művelet is, szóval arra is érdemes lehet egy memória alapú tárolót választani.
5

Rendben, végigböngészem

Totti 1986 · 2011. Aug. 29. (H), 20.09
Rendben, végigböngészem ezeket a megoldásokat. Ha megakadok, akkor kérdezek tovább.
Köszi
7

Úgy látszik, elég hamar

Totti 1986 · 2011. Aug. 29. (H), 23.25
Úgy látszik, elég hamar elakadtam.
Ahogy végignéztem, nekem a Memcache tűnik a legkönnyebben kezelhetőnek.
Találtam is egy példakódot, és ez tök egyértelmű.
Viszont az, hogy ezt a Memcache-t hogyan telepítsem, már korántsem az.
Egy óra keresgélés után találtam csak meg rá a választ, hogy a telepítés parancsait egyáltalán hová kell írni. Elvileg valami PEAR-be, amit viszont nem tudom, hogy érek el a szerveren. Ez a terep nekem teljesen homály.
9

Rendszergazda

Poetro · 2011. Aug. 30. (K), 00.32
Mivel nem csak PHP része van a Memcachednek ezért én mindenképpen kérném a rendszergazda segítségét. Telepíteni kell a Memcached szolgáltatást a szerverre, azt be kell állítani, majd csak ezek után tudod használni.
10

Megtörtént.

Totti 1986 · 2011. Szep. 7. (Sze), 16.15
Megtörtént.
Nem tudom, az eredeti témához tartozik-e, de ez annyira kis szösszenet, hogy nem akarok új témát nyitni miatta.
Ismerkedem a Memcache-sel, sikerült is az, amit szerettem volna, viszont találkoztam egy érdekes jelenséggel, ami (legalábbis szerintem) a Memcache-től ered.
3 böngészővel lépek be 3 különböző tagként, és néha az Ajax kérésem nem mindegyiknél, változó, hogy melyiknél, de eggyel kevesebb aktív tagot ad vissza. Ezt visszavezettem odáig, hogy a Memcache-ben egyszerűen lejárt az adott ember cache-e. Mert amióta kiszedtem a lejárati időt a memcache_set-ből, már nem csinálja ezt.

A kérdésem az, hogy lehetséges, hogy egy

memcache_set($memcache, 'var', 'value', 0, 60);
módon megadott cache lejár 60mp után, akkor is, ha másodpercenként felülírom?
6

Azt nem lehet hogy log-ot

Karvaly84 · 2011. Aug. 29. (H), 23.23
Azt nem lehet hogy log-ot vezetsz a játék menetéről és a játékosok ezt beolvassák? Mint pl. az online poker.
8

Nagyjából erről van szó, csak

Totti 1986 · 2011. Aug. 29. (H), 23.26
Nagyjából erről van szó, csak ennek a módjáról nem volt semmilyen elképzelésem, hogy az a log hol legyen eltárolva, ahonnan azonnal kiolvasható.