ugrás a tartalomhoz

Minden hoverre egyszer lefutó gif képsorozat

arpadosso · 2005. Dec. 21. (Sze), 20.57
Hogy is van ez? Beállítom a gifet, hogy csak egyszer fusson le, html-ben mielőtt megjelenne elrejtem. Aztán amikor megjelenik (mondjuk egy hover hatására) akkor lejátszódik ugyebár. De utána mivan? Ha elrejtem, akkor elvileg, legalábbis nekem evidens lenne hogy ha újra megjelenítem, akkor újra lejátssza, logikailag viszont jogos, hogy csak egyszer játszaná le és utána bármit csinálok vele a legutolsó képkocka lesz látható.

Hol az igazság? :( A kérdésem csak az volna, hogy firefoxban hogyan lehetne megoldani, hogy egy 1×végigjátszandó gif, minden elrejtés után újra lejátszódjon.

Kivételesen most az IE-nek jár a pont tőlem mert az evidens módon újra játtsza a végéig és utána megáll.
 
1

<Nincs cím>

sajt · 2005. Dec. 22. (Cs), 10.39
A kerdes az, hogy hogyan rejted el, illetve jelenited meg. Ha nincs ujratoltes, akkor logikus, hogy csak egyszerjatsza le. En csinalnek egy uj image-et a megjeleniteskor, es abba ujra betoltenem a gif-et.
--
Ámon Tamás - http://amon.hu
2

CSS-el rejtem el...

arpadosso · 2005. Dec. 22. (Cs), 15.16
A display-nél adom meg hogy láthatatlan legyen. Hogy érted azt, hogy csinálnál egy új image-t és újra betöltenéd a gifet?.

Elképzelésem sincs hogyan gondoltad, igaz nem is vagyok egy nagy programozó...
3

Háttér

janoszen · 2005. Dec. 22. (Cs), 19.13
Üdv!

Próbáld meg a :hover -nek háttérnek beállítani a gifet. Elvileg az újratölti, ha cache-ből is. Persze semmi garancia rá, hogy minden böngészőben ugyanúgy működik.

De ha szabad kérdeznem, mi a búbánatért akarsz animált gifet használni? Olyan csudanagyok tudnak azok lenni, hogy még...
4

hoverrel kezelem

arpadosso · 2005. Dec. 23. (P), 00.26
A csuda nagy gif nekem 16 kilobájt ami nem mondható nagynak viszont egy elég látványos színátmenetes beuszást értem el vele 5 képkockán... ha kész lesz az oldal megmutatom, de amig még fapados az oldal addig nem szívesen mutogatom. Szóval még nincs megoldva az eredeti probléma.
5

javascript anim

Jano · 2005. Dec. 23. (P), 12.53
Ha mindossze 5 kepkocka akkor csinald meg javascripttel. Valtogasd te magad a kepeket es akkor tuti mindenhol menni fog es akkor amikor kell.
6

Egy képpel

Bártházi András · 2005. Dec. 23. (P), 18.33
És amit Jano kihagyott a tanácsból: lehet ezt egy darab képpel is csinálni, úgy, hogy azon a képen egymás alatt (ha függőlegesen ismétlődik, akkor egymás mellett) vannak a különböző állapotok, ezt a képet berakod háttérképnek (ahogy gondolom most is van), s JavaScript-ből állítod az adott elem háttérkép eltolását időzítve, az onmouseover eseményre. Ez nem is növeli (nem növelheti) meg a kép méretét jelentősen, stb.

-boogie-
7

Mindent értek, köszönöm, csak

arpadosso · 2005. Dec. 24. (Szo), 10.22
egy baj van hogy sík debi vagyok a javascripthez, de az elmondottak lapján, majd próbálkozom. Köszi a tippeket.