ugrás a tartalomhoz

Kommentelés

P3tson · 2011. Aug. 9. (K), 12.21
Üdv.
Én egy olyan oldalt szeretnék csinálni, ahol a főoldalon hírek vannak és a hír alatt kommentálási lehetőség. Ezt nem igazán tudom kivitelezni. Adobe Dreamweaver CS5-el dolgozok.
Néztem a Widgetboxon ilyen comment boxokat de egyik se igazán jó.
Hálás lennék ha valaki tudna segíteni nekem!
 
1

Disqus, Facebook Comments

Poetro · 2011. Aug. 9. (K), 12.34
Amennyiben nem akarod Te megcsinálni, használhatod például a Disqus rendszerét (ahova rengeteg féle képpen be lehet jelentkezni) és könnyű az oldalba beépíteni, vagy a Facebook Comments rendszerét (amihez egyértelműen Facebook felhasználó szükséges). De ha már úgyis valamilyen portál rendszert építesz, talán legjobb megoldás, ha eleve abban programozod le (abban a programozási nyelvben, amit használsz hozzá). És ha még el se kezdted az oldalt, akkor eleve érdemes lenne valami tartalomkezelő rendszert használni az oldaladhoz, mint amilyen a Drupal vagy a WordPress, amikben eleve be van építve ez a szolgáltatás.
2

Átraktam php témakörbe, mert

inf · 2011. Aug. 9. (K), 14.00
Átraktam php témakörbe, mert ahhoz, hogy a commenteket le tudjad menteni mindenképp kell egy szerver oldali nyelv.
3

Nem

Poetro · 2011. Aug. 9. (K), 14.59
Kivéve ha nem te mented le a hozzászólásokat, mint ahogy a fenti rendszerek is teszik. Na meg persze PHP helyett használhat bármi mást is (Perl, Python, Ruby, Java, JavaScript stb.).
4

Persze, de attól még nem lesz

inf · 2011. Aug. 9. (K), 16.05
Persze, de attól még nem lesz html kategóriás probléma, a szerver oldali nyelvek között meg nincs "tetszőleges" nevű opció.