ugrás a tartalomhoz

Tobbszoros <select> lista

Inc33 · 2011. Júl. 29. (P), 08.15
Nem tudom, hogyha sikerult-e a megfelelo forumot valasszam, mivel nem tudom miben erdemes ezt megcsinalni...

Azt szeretnem elerni, hogy legyen egy <select> listam, es ha kivalasztok egyet, akkor megjelenik egy masik <select> lista ahol az elozo kivalasztas alapjan fognak megjelenni a lista elemek, ezutan ha itt is kivalasztunk egy elemet, megjelenik egy tablazat, ami csak az elozo kivalasztasnak fuggvenyeben kapja az ertekeket, ezutan ha a tablazatbol is kivalasztunk valamit, akkor bejon egy oldal ahol ezek kivalasztasok alapjan fog termekeket kiolvasni az adatbazisbol.

Ez egy eleg nagy lista bonyodalom, mert ha csak 5 elemunk is lenne mindenhol, akkor is mar 5*5*5=125 elemunk lenne, viszont ennel tobb van.

Azt szeretnem tudni, hogy ezt miben erdemes megcsinalni, es hogyan lehetne? Marmint ezt a sok kivalasztast, az adatbazisos reszet ertem. Es ha lehet ne legyenek a lista elemek mind feltuntetve (pl. ha javascript-ben irnam, akkor meg lehetne oket konnyen tekinteni).

Elore is koszonom a segitseget, ez nagyon fontos most szamomra!
 
1

Én többnyire „linked select”

kuka · 2011. Júl. 29. (P), 09.12
Én többnyire „linked select” néven láttam őket. Bár nem biztos, hogy ez a hivatalos megnevezésük, Google elég jó találatok ad rá. Ami az adatmennyiséget illeti, AJAX megoldja. A fenti keresés második találata, az Ajax Linked Select boxes jó kiindulópontnak tűnik.

Ami a lista elemek feltüntetését illeti, pár kattintással mindenképpen elérhető lesz a teljes lista, csak éppen darabonként. Én nem fordítanék energiát az ilyen részletkérdésekre.
2

Aham, eleg jo megoldasnak

Inc33 · 2011. Júl. 29. (P), 20.03
Aham, eleg jo megoldasnak tunik elso nezesre.
Az elemeket akkor az adatbazisban a legjobb eltarolni?
3

Az elemeket akkor az

kuka · 2011. Júl. 31. (V), 12.41
Az elemeket akkor az adatbazisban a legjobb eltarolni?
Az esetek döntő többségében igen. Bár itt most nem feltétlenül SQL adatbázisra gondolok, végül is lehet NoSQL, DBF, CSV, satöbbi.