ugrás a tartalomhoz

Domainek kezelése tárhely független módon

jeti · 2011. Júl. 26. (K), 17.11
Sziasztok!

Milyen lehetőség van arra, hogy sok domain nevet kezeljek (viszonylag) egyben, anélkül, hogy én lennék a tulajdonos és mindegyikhez külön tárhelyet kelljen vennem? Konkrétabban a megrendelő lenne a tulajdonos, így ha bármiért el akarja vinni a domain nevet, akkor megtehetné nélkülem is, miközben én átirányíthatnám a tárhelyem egy meghatározott könyvtárába.
Mi kell ehhez domain szintjén és a tárhely szintjén?
Hogy működik ez külföldi domain-ekkel?
Várom a véleményeteket.
 
1

Reklám helye

gabesz666 · 2011. Júl. 26. (K), 18.18
Én nemrég regisztráltam egy domain-t a domdom.hu-nál és meglepő módon (legalábbis eddig nem nagyon láttam olyan szolgáltatót, aki ezt engedné) saját magam szerkeszthetem az egyes DNS bejegyzéseket. Ez a domain egy aws-es virtuál gépre van irányítva, de ha költöznék innen, akkor sincs probléma, mert csak egyszerűen át kell írnom a bejegyzéseket. Egyébként a legtöbb szolgáltatónál csinálhatsz olyat, hogy csak domain-t rendelsz és a rendszergazda belövi neked a DNS rekordokat.
2

Online admin felület

Karvaly84 · 2011. Júl. 26. (K), 19.33
3

tárhely szintjén?

jeti · 2011. Júl. 27. (Sze), 14.03
Köszönöm a válaszokat, tehát domain szintjén működik a dolog. (Ebben az esetben a megrendelő a tulaj (domain-használó) és a számla fizető. Én pedig csak az admin-kontakt vagyok, aki beállíthatja a DNS címeket.)

A tárhely szintjén hogy működik ez?
A szolgáltatómnál nincsen saját ip címem, van két cím, amin szerintem jó sokan osztózunk. Ha én átirányítanám oda a DNS-t, akkor ők nem fogják tudni, hogy az kinek a tárhelyére megy és nem fog működni a cím. Jól gondolom? Ezt a problémát hogy lehetne megoldani?
A domdom.hu esetében olvastam arról, hogy kapok egy statikus helyet, amire feltehetek néhány fájlt.
- Ha HTML Meta refresh-el átirányítom a tárhelyem címére, akkor az én címem látszik és nem a regisztrált domain.
- Ha egy keretbe teszem az oldalt, akkor látszik a regisztrált domain, de a linkek úgyis látszanak, hogy mások, elég csúnya megoldás és nem javasolt keretek használata sem.
Milyen megoldást javasoltok?
4

Ügyfél

janoszen · 2011. Júl. 27. (Sze), 16.45
A domain szintjén attól függ, hogy a regisztrátor kivel áll szóba. A DotRollnál pl úgy van, hogy tök mindegy, kik a kontaktok, a számlafizetőnek van hozzáférése a rendszerhez.

A tárhelynél meg fel kell venni az adott gépen a konfigurációba, majd a DNS-ben beállítani a szerver IP címét és csókolom. Minden más megoldás keresőoptimalizálást, stb szempontjából hátrányos.

Én egyébként azt javaslom, hogy mindenképpen Te kezeld a nálad tárolt domainek DNS-ét, hiszen így egyszerűen tudsz pl. IP címet váltani, ha szükséges.
5

Re: Ügyfél

jeti · 2011. Júl. 27. (Sze), 17.38
Köszönöm. Ti hogy szoktátok kezelni a tárhelyeket és a domain neveket az ügyfelek esetében?
- Saját nevén fut a tárhely és a domain is?
- Saját néven fut a tárhely, de a domain az ügyfél nevén fut?
- A tárhely és a domain is az ügyfél nevén fut, és hozzáférésetek van tárhelyhez?

Ki szoktátok adni a "kezetekből" a programok forráskódját (pl.: phpnél ez elkerülhetetlen egy idegen tárhelynél)? Vagy zanzásítjátok és úgy adjátok ki?

A tárhelyszolgáltatómnál csak a domaineket és aldomain neveket tudom hozzárendeli az egyes könyvtárakhoz.
6

GPL

Poetro · 2011. Júl. 27. (Sze), 17.44
Például mivel én általában GPL alatt futó rendszert használok, ezért úgy ahogy van, odaadom a PHP / JS / CSS / HTML fájlokat. Természetesen a forrás képekkel más a helyzet, ott csak az azokból generált PNG / JPEG fájlok kerülnek átadásra, hasonlóan a Flash esetében csak az SWF (természetesen kivéve akkor ha pont az FLA előállítása volt a feladat.)

A tárhelyszolgáltatómnál csak a domaineket és aldomain neveket tudom hozzárendeli az egyes könyvtárakhoz.

Miért, mit szeretnél hozzárendelni?