ugrás a tartalomhoz

Videólejátszás jelszavas hitelesítéssel

TIV · 2011. Júl. 13. (Sze), 18.18
Sziasztok!

A következő igény merült fel egy ismerősömben, aki oktatóvideókat árul: Szeretné, ha a látogatók letölthetnének videókat (a formátum majd a megvalósításhoz alkalmazkodik) a weblapjáról, amik aztán a megnyitáskor jelszót kérnének. A jelszó nélkül nem lehetne megtekinteni a videókat, illetve ha azt egyszer megadta helyesen, akkor a következő megnyitásokkor már ne kérje a videó. Fontos lenne, hogy ezzel a jelszóval ezt a videót más gépről már ne lehessen megtekinteni (azaz hitelesíteni), azaz a hitelesítés online történjen meg.

Ismer valaki olyan megoldást, amely hasonlóképpen működik?

Ha jól tudom a DRM a Windows Media formátumoknál hasonlóan működik, de úgy tudom, hogy ahhoz nem jelszó kell, hanem certificate telepítés, ráadásul gondolom Windows-os szerver kellene a hitelesítéshez, igaz?

Előre is köszönöm az ötleteket.
 
1

PHP

TIV · 2011. Júl. 13. (Sze), 18.21
Azért tettem a PHP-s témába, mert jó lenne, ha PHP-val lehetne megoldani a videó megnyitásával kapcsolatos hitelesítést...
2

A PHP szerver oldalon fut,

H.Z. v2 · 2011. Júl. 13. (Sze), 18.29
A PHP szerver oldalon fut, semmi köze a videok megjelenítéséhez.
Ebből következően csinálhatsz egy jelszóval védett oldalt, ahonnan le lehet tölteni a videót, de azt nem fogod megakadályozni, hogy a már letöltött anyagot továbbadják.
Illetve még olyat el lehet játszani, hogy flash playerrel jeleníted meg a videót, de létezik program, ami az ilyen videókat is képes menteni, szóval ez sem 100%-os megoldás.
5

flash player

TIV · 2011. Júl. 14. (Cs), 18.57
Ez a flash playeres dolog még jó lehet. Jól gondolom, hogy ez esetben egy flex programozóra volna szükségem?
3

PHP?

solkprog · 2011. Júl. 13. (Sze), 18.31
írsz egy kliensoldalra egy programot ami első indulásnál bekér egy jelszót, azt a webes szerveren megnézi hogy hiteles jelszó-e, majd ennek megfelelően elindítja, vagy nem indítja el a videot?
Ezt így gondoltad?
6

ez a cél

TIV · 2011. Júl. 14. (Cs), 18.59
tulajdonképpen ez lenne a cél, de nem szeretnék én magam programot írni, valami kész megoldás érdekelne (ha van)...
4

Flash

Poetro · 2011. Júl. 13. (Sze), 19.01
Vagy belekódolod a videót egy Flash Projector .exe illetve az ennek megfelelő MacOS X fájlba. Ezt megteheted például a Flex SDK segítségével, és akkor már csak a jelszó kezelést kell megoldanod természetesen ebben az esetben Flash ActionScript alatt. Vagy megcsinálhatod Adobe AIR alatt is, ugyanakkor ott már az ActionScript mellett JavaScriptet is használhatsz, és futtatható lesz AIR telepítése mellett minden rendszeren ahol az AIR támogatott.
7

hmm

TIV · 2011. Júl. 14. (Cs), 19.18
Ez nagyon profi! Köszönöm!