ugrás a tartalomhoz

HTTP azonosítási adatok automatikus átadása új oldalnak

niel · 2005. Dec. 16. (P), 12.11
Üdv,

Adott egy weboldal, ahová ilyen módszerrel lehet belépni(tudjátok popup ablak, mely kér nevet/jelszot). Na most a kérdésem az lenne, hogy meg lehet e azt oldani, hogy én a nevet, és a jelszot átadom ennek az oldalnak egy változóba, vagy valamilyen módon, és amikor átirányitom erre az oldalra a böngészőt, akkor ne jöjjön fel a popup ablak, hanem egyből belépjen a céloldalra, az elküldött jelszóval illetve névvel. Remélem érthetően leirtam, és van rá megoldás, ugynanis a céloldal forráskódjához nem lehet hozzáférni, és átirni a HTTP Auth-ot más típusu bejelentkezésre.
Köszi előre is.

niel
 
1

Megoldható...

janoszen · 2005. Dec. 16. (P), 16.12
Ha HTTP auth-tal csinálod, akkor úgy hívod meg, hogy user:jelszó##kukac##domain.tld és belép. Persze, a legújabb IEben és talán a Firefoxban is ez már le van tiltva. Ha az eredeti címről akarod kiszolgálni a felhasználónak az adatokat, másképp nem tudod megcsinálni...

Egyébként az ilyemsmihez szükséged van az oldal tulajdonosának az engedélyére.
2

Nem akar menni...

niel · 2005. Dec. 17. (Szo), 12.24
Hello,

Nah kiprobáltam a user:jelszo##kukac##domain.hu féle belépést, de ugyanugy felugrik a popup ablak. :( Szóval nem lehet valami $_GET, vagy $_POST, esetleg $PHP_AUTH_USER módok valamelyikével átadni közvetlenül a céloldalnak?

niel
3

proxy

Hojtsy Gábor · 2005. Dec. 17. (Szo), 17.30
Nos, PHP-n keresztül szerintem ezt csak úgy tudod megoldani, hogy írsz egy pici proxy-t, ami fsockopen-t, curl-t (vagy valamilyen okosabb stream transportot) használva magától átadja a kívülről nem látható nevet és jelszót, és a GET/POST adatokat transzparensen átküldi. Ehhez végképp érdemes a céloldal működtetőjének engedélyét kérni, különben nagyon meg fogod ütni a bokád.
4

Az megvan

niel · 2005. Dec. 17. (Szo), 22.04
Az engedély megvan, csak a forrást nem lehet átírni. Tehát ez jól hangzik, de hogyis tudnám megvalósítani?

niel
5

Keresgettem is

niel · 2005. Dec. 18. (V), 19.03
Keresgettem is erről a curl-ről és fsockopen-ről, de nem nagyon tudtam értelmezni. Tehát ha kaphatnék egy kis segítséget, vagy egy sablont, esetleg kész progit erről, azt nagyon megköszönném!
előre is köszi
niel
6

curl példa

Hojtsy Gábor · 2005. Dec. 18. (V), 22.00
Előszöris érdemes megnézni, hogy tudsz-e használni egyáltalán CURL-t. Van-e a PHP-dben. Ha van, akkor a curl_setopt() oldalon kapsz talán a legtöbb infót. Innen a CURLOPT_USERPWD és CURLOPT_HTTPAUTH opciákat ajánlom figyelmedbe, amin keresztül be lehet állítani az authentikációs paramétereket. Egyébként ugyanazen az oldalon van egy CURL művelet példa, azt kell csak kiegészíteni.
7

curl-curl

niel · 2005. Dec. 19. (H), 20.28
Hello

nos feltettem a curl-t kibővitett leirást is találtam, minden bekonfigolva, de mégis hibát kapok(call to undefined function ... ) tehát csaknem sikerült neki. :(
Sajnos többet nemtudok tenni, nem tudom mi lehet a probléma. Ha más megoldás létezik rá, azt szívesen fogadom, de ezt nemsikerült megoldanom. Mindent köszönök azért!

niel