ugrás a tartalomhoz

Számlázás webshopból

shark300 · 2011. Ápr. 19. (K), 17.00
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak ez ügyben? Érdemes valamilyen külső cég asztali számlázóját használni, azzal integrálni a saját webshopot? Illetve az integráció hogyan történjen? XML-t importálni tud-e valamilyen program, mert az 1b-nél van a webshop hostolva, és a távoli mysql szerverhez való kapcsolódást firtató emailemre nem válaszoltak.
Milyen kötelezettségem van ezzel kapcsolatban?

Válaszotokat köszönöm!

Üdv.:
shark300
 
1

Attól függ, hogy szállítandó

rrd · 2011. Ápr. 19. (K), 17.20
Attól függ, hogy szállítandó termékeket árulsz a shopban vagy szoftvert, hozzáférést stb, illetve, hogy hogyan fizetnek, átutalás, bankkártya, utánvét.

Ha szállítandó termék akkor bármivel számlázhatsz a számlát berakod a csomagba és kész.

Ha nem akkor valahogyan integrálni kell a vásárlás folyamatába, vagy utológ kipostázod / letölthetővé teszed.
2

rrd hozzászólását kiegészítve

solkprog · 2011. Ápr. 19. (K), 17.30
Tényleg attól függ mit akarsz...

-Elektronikus számla macera. (persze ha te akarod megcsinálni, és nem rábízni valakire). Hitelesítés, időbélyeggel!

-Papír alapú számlánál, az papír alapú kell legyen. Értsd: nem játszik az hogy PDF-ben átküldött a számlát azt ő majd kinyomtatja. Neked kell kinyomtatni és oda kell adni.

-adatbázis hozzáférést szeretik lekorlátozni localhostra biztonsági szempontból. (teljesen helyesen!)

a fenti dolgot, a legjobb tudomásom szerint írtam, nem vagyok se jogász se könyvelő!
3

Ésszel

janoszen · 2011. Ápr. 19. (K), 17.42
Nagyon észnél kell lenni. Először is szerezz egy jó könyvelőt.

Ha ez megvan, döntsd el, mit árusítasz. Ha fizikai termék és nem csinálsz bankkártya elfogadást, akkor azt a megoldást javaslom, hogy a webshop felületen írj egy PHP programot, ami az asztali számlázó programodba importálható formátumban előállítja az adatokat. A távoli MySQL hozzáférést felejtsd el, azt szinte senki nem fog adni.

Ha bankkártya elfogadást csinálsz, akkor nagyon sokat beszélj a könyvelőddel, mert legjobb tudomásom szerint kvázi azonnal ki kell állítani a számlát, tehát nem játszik az, hogy kinyomtatod, aláírod, elküldöd. Más szóval elektronikus számla kell, erre viszont nem mernék megesküdni.

Ha az elektronikus számla mellett döntesz, az sok macerával jár. Egyrészt hiteles időpecsét és digitális aláírás is kell rá, másrészt vannak formai megkötések. Ha teheted, akkor inkább vedd igénybe egy ilyenre specializált cég szolgáltatásait. Hogy csak egy tippet mondjak, eszamla.hu.
4

Köszönöm a

shark300 · 2011. Ápr. 20. (Sze), 11.07
Köszönöm a válaszokat!
Fizikai terméket szeretnék árulni, személyes átvétellel, vagy futárral.
Fizetés készpénz, előre utalás, és utánvét lehet. Ezek lennének konkrétan, de ha jól értem, akkor ezekkel más teendőm nincs, minthogy csomagba berakom a számlát, és küldöm is.
Sajnos valóban nincs távoli MySQL hozzáférés, de akkor keresek olyan könyvelő progit, ami tud legalább webservice-t, vagy akár XMLt kezelni.
5

Jó!

janoszen · 2011. Ápr. 20. (Sze), 11.15
Ez lesz a jó és műszakilag korrekt megoldás.