ugrás a tartalomhoz

Súgógép HTML alapon

balazsgabi · 2005. Dec. 14. (Sze), 11.58
Üdv Mindenkinek!

Egy ismerősöm által előadást szeretne tartani, viszont szüksége lenne egy súgógépre.
Alapelgondolásként azt találtam ki, hogy egy HTML alapú prezentációval kellen úgy megoldani, hogy a súgógép a monitorja lenne, a prezentáció megjelenítője pedig egy nagyobb képernyős TV készülék.

A konkrét kérdésem az lenne, hogy a TV és a monitor ugyebár eltérő képfelbontással dolgozik, ezért a felbontás ellenőrzés után a monitoron a display tulajdonsággal meg lehetne-e jeleníteni a súgott anyagot, még a TV-n display:none-t alkalmazni?
Kipróbálni azért nem tudom, mert nekem nincs TVkártyám és nem tudom, hogy ugyanarról a gépről, hogyan viselkedik egyszerre több megjelenítésre használt periféria.
Ha valakinek van ötlete, ill. csinált már ilyent akkor szívesen venném a segítségét.

gábor
 
1

Media?

janoszen · 2005. Dec. 14. (Sze), 19.26
Üdv!

Sokkal jobb ötletem van: csináljátok meg operában, mert az támogatja a kivetítés (asszem projection v. valami ilyesmi) @media -t CSSben.

Ha teljes képernyőre teszed, akkor a proj. media css-t fogja használni, egyébként a screent.

Persze, ehhez egy két képernyőt támogató vid.kártyára van szükséged és mind a 2-ben kell egy-egy böngésző ablakot futtatnod. Namost, az egyikből (súgóból) nyitsz egy teljes képernyős ablakot. Hogy hogy lehet átpakolni a másik képernyőre, nem tudom. De közöttük az információt (oldal címe) JS-sel tudod aktualizálni.

Végső soron úgyis ki kell kisérletezni, mert célgéptől és berendezéstől is függ.
2

célgép

balazsgabi · 2005. Dec. 14. (Sze), 23.43
hát ez az! Köszönöm a tippet, ha már látom vasat (jövő hét közepe), akkor újra jelentkezem itt mert ha csak scripttel megoldható az biztos meghaladja az ismereteimet.
gábor
3

Gépfüggő

janoszen · 2005. Dec. 14. (Sze), 23.50
Igazából nagyon gépfüggő a dolog, mert a gépnek mindenképpen támogatni kell azt, hogy a két képernyőn más legyen.

A Micro$oft Powerpoint vagy az OpenOffice megfelelő toolja asszem támogatja a több képernyős módot. Ha nem akarsz sokat szívni, azzal csináld.