ugrás a tartalomhoz

Agyhullám: PHP & MySQL

Dolemite · 2011. Feb. 27. (V), 01.20
Az Agyhullám: PHP & MySQL című könyvet keresem megvételre.
Ajánlatokat ide várok:
gitarkene(kukac)citromail(pont)hu
Üdv
 
1

Nekem megvan

Karvaly84 · 2011. Feb. 27. (V), 09.50
Helló!

Nekem megvan a könyv, az első 2 leckéig jutottam benne! Én úgy vettem észre, hogy a könyv óvodások szintjén tanítja a PHP + MySQL használatát, rengeteg a idióta fölösleges magyarázat, a sok kép nyíl meg ilyenek mint egy mese könyv, elég terjedelmes is a könyv ez miatt, én megmondom a frankot ott porosodik a polcomon, mert egyszerűen nem birok ilyen óvodás stílusban tanulni. Sokszor nem igazodok ki a olvasási sorrenden mert nem egyértelmű.

Meg a lényeges háttéri dolgokkal nem foglalkozik, szerintem egy PHP fejlesztő sem dolgozik távoli szerveren hanem localhost-on, és ott ugye pl. alapból sok esetben nem megy a mail() függvény, és a első leckében egy mail-t kel küldeni de pl hogy linuxon hogy megy localhost-rol na aszt már csak órás google-zás után tudtam megoldani, hogy a "postfix-et fel kel tennem és akkor jó lessz" na ha ennyit lerítak volna a sok idióta szöveg mellé akkor már egy picivel használhatóbb könyv lenne.

Laura Thomson, Luke Welling - PHP ÉS MySQL webfejlesztőknek című kiadványa lehet hogy jobb választás lenne de ennek online nem találtam tematika listát hogy miről szól.
2

JA!!!

Karvaly84 · 2011. Feb. 27. (V), 09.53
Ja és a objektum orientált programozás ki merül kb 2 oldalban a könyvben, pedig a 5ös verziót tárgyalja elvileg ami elég jól támogatja kusza ismereteim szeirnt.
3

szerintem egy PHP fejlesztő

Poetro · 2011. Feb. 27. (V), 11.26
szerintem egy PHP fejlesztő sem dolgozik távoli szerveren hanem localhost-on

Én kb. 5 éve dolgozok távoli szerveren a saját gépemen is csak azért van feltelepítve PHP, hogy pár kódot ki tudjak próbálni konzolban, például amikor itt segítek. Egy jó hoszting szolgáltató (például ahol a poetro.hu van) általában jó megoldás a kísérletezésre, leginkább akkor, ha adnak egy pár aldomaint ezekre a próbálkozásokra.
4

+1

janoszen · 2011. Feb. 27. (V), 11.55
+1, már hónapok óta szenvedek azzal, hogy Windowson összetákoljam a működéshez szükséges cuccokat, de mindig valami baj van. Most éppen a phpunit rohad le valami iszonyatosan kideríthetetlen syntax error hibaüzenettel. A NetBeans upload funkciója nagyon hasznos tud lenni.
6

Távoli fájl megnyitás

Poetro · 2011. Feb. 27. (V), 14.02
Unix szerű operációs rendszereken (Solaris, BSD, Linux, MacOS X) lehet akár távoli ftp / sftp fájlrendszereket bemountolni. Windows alatt pedig léteznek olyan nagyszerű programok mint a WinSCP, amivel ha megnyitunk távoli fájlokat, és azokat a külső szerkesztő alkalmazásban elmentjük, akkor azt a WinSCP automatikusan felölti nekünk. Ráadásul több fájllal is dolgozhatunk így párhuzamosan és a szerkesztő programunk nem is tud minderről.
Notepad++, PSPad, EditPlus, Eclipse, NetBeans, Komodo és a többi szerkesztő nagy része tartalmaz FTP / FTPS esetleg SFTP kapcsolat kiépítésére alkalmas modult, így akár a fájlokat szerkeszthetjük már egyből online. A feltöltésről és letöltésről a szerkesztő maga gondoskodik, nem kell nekünk még plusz programokban külön feltölteni, letölteni a fájlokat.
7

Egy szinten túl egyértelműen

gphilip · 2011. Feb. 27. (V), 15.49
Egy szinten túl egyértelműen lehetetlen Windowson fejleszteni, és hát valljuk be, legtöbbünknek MS operendszer fut a gépén (geeken kíméljenek az ubuntujukkal)... nekem fut egy Amazon EC2 példányom, de leginkább Virtualbox + Fedora az, amin fejlesztek... A VB nagyszerű eszköz, mindenkinek melegen ajálom, aki WAMP konfigról szeretne váltani valami komolyabbra.
5

Én localhoston csinálom

zzrek · 2011. Feb. 27. (V), 13.54
Én localhoston csinálom. Szerintem aki kezdő, az is jobb, ha azon kezdi. (Sejtésem szerint te is, amikor elkezdted, inkább lokálban próbáltad.)
Nekem mindenképp jobb a lokál, van párszor hogy elmegy a netem, és akkor sem kell leállnom a fejlesztéssel. Az sem rossz, hogy helyből ez már biztonsági mentést is jelent. Portable szerverkörnyezetet használok, és így itthon a környezettel együtt könnyen csinálok mentést. Ráadásul így már két helyen is tesztelhetem, és kibuknak hamar egyes platformbeli különbségek, ha nem figyeltem oda rá. Az is jó volt, hogy az elején a php.ini-vel is megismerkedhettem.

A lényeget leszűrtem a hozzászólásból: egy kezdőknek szánt könyv jó lenne, ha útmutatást adna arra is, hogy mi a helyzet a környezet kialakításával vagy az üzemeltetéssel, és a hozzászóló szerint ez (is) hiányzik a könyvből.

Viszont ha nem tetszik neki a könyv, akkor könnyű szívvel odaadhatja a topiknyitónak ;-)
8

természetessen

Karvaly84 · 2011. Feb. 28. (H), 14.43
ha igény van rá el bizniszelhetjük
9

Rosszul fejeztem ki magam,

Karvaly84 · 2011. Feb. 28. (H), 14.48
Rosszul fejeztem ki magam, nem úgy akartam írni, hogy egy sem, csak úgy feltételeztem, hogy inkább működő rendszereket tesznek fel tárhelyre. De sok kompetenciám nincs a php-ban, ha rosszul feltételeztem akkor elnézést.
10

Eladó a könyv?

falanoke · 2011. Szep. 26. (H), 11.35
Szia! Porosodik még a könyv a polcodon vagy már megszabadultál tőle? :-)
11

Még megvan :) ment e-mail...

Karvaly84 · 2011. Szep. 26. (H), 11.43
Még megvan :) ment e-mail...