ugrás a tartalomhoz

Ha valaki készített már PHP webáruház szakdolgozatot kérem segítsen ki

janus.nagy · 2011. Jan. 29. (Szo), 17.50
tudom hogy fura kérés, de én éppen webáruházat kell készítsek szakdolgozatnak, és már a harmadik verzió amit kidobni készülök, lehet nagy kérés, valaki el tudná nekem küldeni amit készített, szó sincs másolásról, eladásról vagy ilyesmi, csakis tanulmányozásról, nagyon le vagyok maradva, a tanár már másodszor dobja vissza, és kétségbe vagyok esve, kérlek ha lehet segítsetek ki egy kezdő webest. köszönöm
erre lenne szükségem: adatbázis+php oldalak+leírás(ha van)hogy jobban átlássam.
Köszönöm
email: janus.nagy.elte##kukac##citromail.hu
 
1

ez így fair?

Drawain · 2011. Jan. 29. (Szo), 21.36
Szerintem inkább nézegessél nyílt forráskódú e-commerce rendszereket, ha inspirációra van szükséged - nem hiszem, hogy más szakdolgozata lenne erre a fair megoldás.
2

köszönöm de azt

janus.nagy · 2011. Jan. 29. (Szo), 22.25
köszönöm de azt szakdolgozatnak nem fogadják el
3

wtf?

Arnold Layne · 2011. Jan. 29. (Szo), 22.50
szó sincs másolásról, eladásról vagy ilyesmi, csakis tanulmányozásról

köszönöm de azt szakdolgozatnak nem fogadják el

Szerintem Drawain sem arra gondolt, hogy egy az egyben másold le az egészet.
8

"inspiráció" volt a kulcs

Drawain · 2011. Jan. 30. (V), 17.08
Természetesen nem másolásról van szó, csak arról, hogyha valamit nem tudsz megoldani, nézd meg hogyan csinálják a nagyok. A lehetőségeket - azt, hogy mit kell tudnia egy ilyen rendszernek - ugyanígy meglesheted.

Ahogy már többen írták, konkrét példákat, problémákat írjál le, mert senki nem fogja odaadni a saját szakdolgozatát, írását, stb. ebből a célból (legalábbis nagyon remélem).
4

Kérdés

janoszen · 2011. Jan. 29. (Szo), 23.05
Kérdés, hogy mivel dobja vissza a szakdogádat? Nyilván mondott valami indokot. Ha lehet, esetleg mutasd meg, hogy mit sikerült eddig alkotni, hátha találunk benne olyan bakit, amit valóban ki kéne javítani.
5

Szempontok

peachman · 2011. Jan. 30. (V), 08.07
Gondolom beszéltetek előtte szempontokról, hogy mire kell odafigyelni, minek kell szerepelnie benne.
Objektum orientált kell legyen, installer legyen hozzá, fizetési megoldásokra felkészítve, stb.
Jó lenne ezt tudni és azt, hogy mi volt az oka annak, hogy nem fogadta el.
6

Gonosz leszek [off]

Max Logan · 2011. Jan. 30. (V), 12.27
A kérdező ne vegye magára, meg úgy egyébként senki sem a következő gondolatokat.

Elolvastam a témaindító hozzászólást és amikor az elte szót megpillantottam az e-mail címben, akkor úgy rendesen koppant az állam az asztalon. Számomra elgondolkodtató, hogy egy egyetemista ember ilyen hangvételben és hozzáállásan kérdez. Én azt gondolnám, hogy egy egyetemistának már van annyi problémamegoldó késszége -- főleg ha ilyen feladatokat kell megoldania --, hogy ennél azért konkrétabban fogalmaz és nem olyan kétségebesetten, mintha egy kilencedikes gimnazista lenne és az évvégi jegye múlna azon, hogy megoldja-e a feladatot vagy sem.

Megegyszer mondom, senkit nem szeretnék megbántani és senki felett nem szeretnék ítélkezni, csak a jelenség előtt állok kicsit értetlenül.
7

felsőfokú

Drawain · 2011. Jan. 30. (V), 17.04
Lehetséges, hogy felsőfokú szakképzésről van szó. Az ELTE-n végeztem, így engem is meglepne, ha egyetemista lenne a kérdező.
9

Miért?

janoszen · 2011. Jan. 30. (V), 18.01
Szigorúan magánvéleményem, az ELTE és a BME is masszívan elméleti oktatást ad, nem sok probléma megoldó készség kell oda, inkább fenék és magolás. Ez az egyik oka annak, hogy a friss diplomások kb. használhatatlanok egy produktív környezetben, olyan céghez tudnak elmenni többnyire dolgozni, ahol nem baj, ha fél-egy évig semmi értelmeset nem csinálnak. Természetesen tisztelet annak az 50 embernek, aki vette a fáradtságot és hozzátanult szakmai és fogalmazási szempontból is.
10

oktatás - OFF

Drawain · 2011. Jan. 30. (V), 22.09
Azért ezzel erőteljesen vitatkoznék. Elméleti tudást ad, de ez pontosan a problémamegoldó és algoritmikus készségek fejlesztését jelenti, nem pedig adott programozási nyelvek specifikus tanítását, ahogy azt sajnos sok más felsőoktatási intézményben teszik. De ma már nem lehet máshogy tanítani a programozást, mint az algoritmikus képességek átadásával - hiszen holnap már teljesen más nyelveket használunk (vagy ha ugyanazt, akkor is máshogy), mint ma.

És ezt nem azért mondom, mert én is oda jártam - de engem lepett meg leginkább, hogy más felsőoktatási intézményekben mennyire a mának és nem a holnapnak tanítanak. Az ELTE pontosan olyan képességeket ad, amivel könnyen tudod különböző nyelvekre és programozási stílusokra adaptálni a tudásod.

Iszonyatos élmény diplomás programozót látni, aki egy egyszerű lineáris keresést (gimnáziumi anyag!) nem tud elvégezni egy tömbön, gráfbejárásokról meg csak messziről hallott. És ezek az emberek tipikusan nem az ELTE-ről vagy a BME-ről kerülnek ki.
11

oktatás - OFF

dbedo · 2011. Jan. 30. (V), 22.40
+1
12

Off

janoszen · 2011. Jan. 31. (H), 00.09
Szvsz majd ezt egy alkalmas ital mellett megbeszélhetjük, ez tipikusan olyan téma. ;)

Hogy ne legyen egészen haszontalan a hozzászólásom: sajnos az a tapasztalatom, hogy diplomától függetlenül sok energiát kell egy fejlesztőre áldozni, amíg megtanulja, hogy mit hogyan érdemes csinálni.

Az egyetemen végzettek jellemzően túl absztrahálják a feladatokat, mindenre szép nagy objektum-struktúrákat építenek és sokadik normálformás táblákat használnak még ott is, ahol ez egyáltalán nem indokolt. Amikor az ember megnézi egy ilyen alkalmazás memória footprintjét, csak fogja a fejét, hogy hova a francba tűnt 4 GB RAM.

Az egyetemet nem látottak pedig alul absztrahálják a dolgokat, ott a kiterjeszthetőséggel vannak problémák.

Szóval nem bánnám, ha egy picit több gyakorlatiasság szorulna az oktatásba, ha más nem, akkor kötelező szakmai gyakorlat szintjén. (Egyes szakmáknál van az egy éves kötelező szakmai gyakorlat, ami egyáltalán nem hülyeség.)