ugrás a tartalomhoz

Firefox össze-vissza jeleníti meg a CSS beállításokat

haho · 2011. Jan. 26. (Sze), 23.32
Szeretném kérdezni, hogy találkoztatok-e már azzal a problémával, hogy a Firefox (3.6) egy formázott szöveg formázásait oldal frissítésenként vagy megjeleníti vagy nem?

A konkrét probléma, hogy egy szöveget CSS-el formáztam és a Firefox a sormagasság beállítást (line-height) egyszer megjeleníti aztán meg nem. Majd újra lefrissítem az oldalt és megint megjeleníti. Nem mindig felváltva. Van hogy több frissítéskor is jól jelenik meg majd aztán többször egymás után rosszul.

A kóddal nincs probléma ez tuti. Nyitó és záró tagek is rendben vannak, ráadásul a Chrome, Opera és Explorer mindig helyesen a formázással jeleníti meg a szöveget, akárhányszor frissítem le őket.
 
1

Mutasd meg! Sajnos még nem

Poetro · 2011. Jan. 27. (Cs), 00.15
Mutasd meg! Sajnos még nem vagyunk gondolatolvasók, így nem tudjuk mi lehet a probléma anélkül, hogy látnánk.
2

A kóddal nincs probléma ez

kuka · 2011. Jan. 27. (Cs), 10.42
A kóddal nincs probléma ez tuti.
Ezt ki állapította meg?
3

A többi böngésző és én közösen

haho · 2011. Jan. 27. (Cs), 11.31
Egyrészt én állapítottam meg, hogy a kóddal nincs probléma, másrészt a másik három böngésző. Szerintem ha gond lenne akkor minimum a Chrom-nak is úgy kéne reagálni mint a Firefox.
Én csak azért kérdeztem, hogy Ti nem tapasztaltatok-e már hasonlót, mert azt hittem, hogy ez valami ismert hiányosság a Firefox részéről.

A másik pedig, hogy ugye a Firefox is egyszer-egyszer rendesen megjeleníti a sormagasság értéket, máskor meg (minden változtatás nélkül egy-egy oldalfrissítés után) nem.

Egyenlőre készülőben van egy újságnak az oldal így nem tudom megmutatni, de ha elkészült, akkor majd szerintem visszatérek erre a témára és belinkelem. Egyébként sokan nem is szeretik állítgatni a sormagasság és betűköz paramétert. (A betűközöket én sem tudom, mert Explorer nem ismeri a tört értéket ez esetben) viszont a sormagasságot muszáj alkalmaznom.
4

Egyrészt én állapítottam meg,

kuka · 2011. Jan. 27. (Cs), 11.46
Egyrészt én állapítottam meg, hogy a kóddal nincs probléma, másrészt a másik három böngésző.
Bocs, de
  • te elfogult vagy
  • a böngészők rá vannak kényszerítve, hogy mindenféle hibás kódot értelmezzenek, tehát ha valamit helyesen mutatnak meg az nem feltétlenül azt jelenti, hogy az helyes is, lehet csak sikeresen kitalálták, hogy mi kellett volna legyen, ha helyes lett volna
A kód helyességét inkább a W3C Markup Validation Service és W3C CSS Validation Service segítségével ellenőrizd.
5

Ezek voltak a hibák

haho · 2011. Jan. 27. (Cs), 13.02
A W3C Markup Validation Service kidobta hibának a megjegyzésekbe beszúrt ő és ű betűket.

A W3C CSS Validation Service meg azt a hibát találta, hogy nem létezik olyan font-weight érték, hogy 0.5. Igen, sajnos azt én is tapasztaltam, hogy Explorerben nem jelennek meg különbségként a tört értékek, de ez a betűvastagság érték nem része annak a szövegrésznek amit a Firefox a megírt módon csak meg-meg jelenít.

Tehát létezik, hogy a Firefox 3.6, hogy úgy mondjam bajlódik a sormagasság értékkel?
6

Mozilla Bugzilla

Endyl · 2011. Jan. 27. (Cs), 13.17
Hogy van-e ismert és bejelentett bug line-heighttal kapcsolatban, azt itt tudod megnézni.

A line-height használatáról is van leírás, csakúgy mint a font-weightről. Ez utóbbit ha megnézed, a megengedett értékek között nem szerepel tört érték.
7

nem létezik olyan font-weight

kuka · 2011. Jan. 27. (Cs), 13.24
nem létezik olyan font-weight érték, hogy 0.5
A CSS 2.1 specifikáció szerint sem létezik olyan font-weight.

Ezek mellett a hibák mellett egyelőre elfogadhatjuk, hogy a kód rendben van.

Firefoxba vannak kiegészítők telepítve? Ha vannak, kipróbálnám safe mode-ban is jelentkezik-e a hiba. (Lásd How to start Firefox in Safe Mode.)

Halványan rémlik, hogy valaha láttam olyant, hogy ha a lap töltése nem fejeződött még be (például Google Analytics rém lassan érkezett meg), akkor a frissítés után ezt-azt ellőtt. (Sajnos már nem emlékszem se böngészőre, se egyéb részletre.) Szóval megnézném, hogy a lap töltődések rendben befejeződnek-e.
8

Ez volt a megoldás?

haho · 2011. Jan. 28. (P), 12.49
Úgy tűnik, hogy az volt a baj, hogy a sormagasság paraméter be volt állítva a CSS fájlban és ugyanaz a sortörés érték közvetlenül a szövegben is be lett állítva.

Na most ez így nagyon hülyén hangzik, de amikor a 17-es sormagasságot (ami CSS-ben alapbeállítás) kivettem a szövegből (ahol közvetlenül is szintén szerepelt) elmúlt a probléma Firefoxban akárhányszor is frissítem.

Pedig más adattal ezt nem csinálja. Pl. ha ugyanazt a betűméretet megadom a CSS-ben és közvetlen módon is...

Szóval a hiba megszűnt, de szerintem itt a Firefox kavar össze vmit...
9

Szerintem ha gond lenne akkor

Burnee · 2011. Feb. 16. (Sze), 19.59
Szerintem ha gond lenne akkor minimum a Chrom-nak is úgy kéne reagálni mint a Firefox.


OFF, de gondoltam, hátha új infó és még jól jöhet:
A firefox-nak és a chrome-nak semmi köze egymáshoz. A chrome webkit motorral megy (mint a safari - ezért sem kell külön vendor prefix neki), a firefoxnak pedig sajátja van: 'gecko' asszem.


NEM OFF: a nagyok azt mondják, hogy ne használj inline formázást. A html-t csak markup-ra használd, és css-t a formázásra. Ha mondjuk csak vastagítani akarod a szöveget, akkor se; inkább csinálj egy .vastag { font-weight: bold; } osztályt!