ugrás a tartalomhoz

Hosts fájl

abicska · 2010. Dec. 21. (K), 19.03
Szevasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e valami megoldást arra, hogy egy bizonyos URL-t átirányíthassak egy másikra oly módon, hogy az ne tűnjön fel, akárcsak a hosts fájlnál.

Valami ilyesmit szeretnék beírni a hosts fájlba, hogy:

http://akarmi.domain.hu/fajl.html http://nemtudom.hu/index.php?p=asd&s=asd

Persze tudom, hogy a hosts fájl nem erre való. Volna mégis valami platformfüggetlen, biztos megoldás?

( Ha muszáj a miért és a mit: szeretném a Neptun/Leckekönyv kicsit módosított változatát megmutatni az otthoniaknak... :( )
 
1

Ilyet nem lehet csinálni. Ha

rrd · 2010. Dec. 21. (K), 19.27
Ilyet nem lehet csinálni. Ha lehetne akkor az összes webes bankos hozzáférést átirányíthatnád magadhoz és mindenki neked küldené el a jelszavát.
2

Ha csak pár dokumentumba

kuka · 2010. Dec. 21. (K), 19.41
Ha csak pár dokumentumba akarsz "belejavítani" és csak a saját gépeden kell látható legyen, akkor javaslom a Firefox Greasemonkey kiegészítőjét. Az adott dokumentum kontextusában futtat JavaScript kódot, DOM műveletekkel hozzáadhatsz, kicserélhetsz, eltüntethetsz dolgokat.

Figyelem! A Greasemonkey a dokumentumon hivatott változtatni, ezért annak betöltődése után fut le. Tehát ha a tisztelt otthoniaknak éles a látásuk, a töltés pillanatában még elcsíphetik a rossz jegyeidet.
3

Légy őszinte

Udi · 2010. Dec. 21. (K), 20.12
Személyes tanács, hogy ne tedd! Osztatlan képzésben vagyok két szakon, és a 10. félévre derült ki, hogy az egyik szakom menthetetlen. Szüleimnek nagy sokk volt, de túltették magukat rajta, és gyorsan beiratkoztam egy felsőfokú szakképzésre a biztonság kedvéért. Most a 11. egyetemi félév után kell megmondanom otthon, hogy bevállalom-e a 12.-diket (szinte fölöslegesen) vagy kuka az egész. Szüleim nem arra haragszanak, hogy nem jött össze, hanem hogy nem előbb szóltam, mert akkor előbb keresünk más megoldást, és nem kellene még 1 évet várni, hogy legyen valami papírom.
5

+1

janoszen · 2010. Dec. 21. (K), 21.19
+1, az egyenes út a legjobb. Van rá műszaki megoldás, de úgyis lebuksz, akkor pedig nagy lesz a balhé. Tényleg megéri elveszteni a szüleid megbecsülését egy ennyire pitiáner hazugsággal?
6

tudom :(

abicska · 2010. Dec. 21. (K), 23.49
Igazatok van, igen. Nem éri meg, és ég is az arcom miatta nagyon :(
Köszönöm a válaszokat mindenesetre!
4

Ez valami vicc?

prom3theus · 2010. Dec. 21. (K), 20.42
Ez valami rossz vicc? És ezt kellett kicsiripelni? No comment...
7

egyetertek az osszes elottem

Tyrael · 2010. Dec. 23. (Cs), 13.55
egyetertek az osszes elottem szoloval, de csak hogy legyen technikai valasz a kerdesre.
ha jol ertem, valami olyasmit szerettel volna, hogy A helyen megtekintheto legyen egy B url transzparensen modositva.

tobbfele megoldas is kinalkozik, lehetne mondjuk mod_proxy-t hasznalni a proxyzashoz es mod_ext_filter-t a modositasokhoz meg egy aprocska scriptet, ami a modositasokat elvegzi a kimeneten kikuldes elott, de megoldhato az is, hogy csak egy scriptet irsz, ami mondjuk curl segitsegevel proxyzza a kereseket a forras site-nak, illetve a modositasokat elvegzi, mielott kikuldene oket a kimenetre.

Tyrael