ugrás a tartalomhoz

PDF Számla - Időbélyeg

simisoma · 2010. Nov. 19. (P), 23.08
Sziasztok,

Az lenne a kérdésem, hogy én generálok php-ben egy PDF számlát, de ha jól tudom érvényességéhez el kell látni időbélyeggel. (Ezt megbízható szolgáltató kell hogy biztosítsa? Kiket ajánlotok, ha így van ez.)

Kérlek írjátok meg nekem, hogy ezt miként, hogyan kell elhelyezni...

Nagyon köszönöm.
 
1

Könyvelő

janoszen · 2010. Nov. 20. (Szo), 02.23
Sztem, beszélgess el erről egy hozzáértő könyvelővel, mert a téma sokkal bonyolultabb, mint gondolod.
2

azért annyira nem bonyolult

nova76 · 2010. Nov. 20. (Szo), 11.14
A számlát nem kell ellátni időbélyeggel. Csak az a fontos, hogy a számla száma időben folyamatosan emelkedjen és ne maradjon luk a sorszámozásban. A legkorrektebbül akkor működik, ha a kiállítás dátumát nem a felhasználó írja be, hanem a gép adja meg.

Ami egy kicsit bonyolultabbá teszi a rendszert, hogy elvileg az első példányból csak egyetlen példányt szabad nyomtatni. Elvileg, mert ez semmilyen körülmények között sem tudod 100%-osan biztosítani. De azért a lehető legtöbbet meg kell tenni érte. Hogy ehhez pdf-et generálsz, dicséretes, csak nem szabad engedned letölteni. Márpedig a nyomtatáshoz ez kell. De picit szemfülesen ezt is meg lehet oldani. Egy iframbe rakod a pdf-t és automatikus nyomtatásra állítod. Ha az iframe javascripttel kerül be az oldalra és rejtve marad, akkor nem látszik, nem tudja újból nyomtatni. Néhány másodperc után pedig el is tüntetheted az iframe tartalmát. Ez persze csak akkor járható, ha beépülő modulként jelenik meg a pdf.
3

Szerintem

janoszen · 2010. Nov. 20. (Szo), 13.45
Szerintem, a kérdező elektronikus számláról beszél, ott pedig kicsit más a leányzó fekvése. Ha papiros számláról van szó, akkor valóban igaz, amit írsz.