ugrás a tartalomhoz

CKEditor image browser

Tyrel · 2010. Szep. 26. (V), 11.26
Még kezdő vagyok a webfejlesztésben, épp tanulás jelleggel egy viszonylag kezdetleges oldalt kalapálok, amire kell egy használható szövegszerkesztő pl. hírek írásához, aminek tudnia kell képeket tetszés szerinti helyen elhelyezni a cikk szövegében.
Erre nekem CKEditort javasolták, amivel a legtöbb dolgot sikerült is megoldanom, viszont van benne egy rossz funkció amivel nem tudok mit kezdeni.
Én csak html/css/php/jquery -t tudom használni, a javascript nyelvet még nem igazán ismerem, bár egyszerűbb javascript kódokat még megértek, de CKEditorét, ami tele van a saját függvényeinek a hívásaival, hát azt nem...

Az vele a gondom, hogy ha képet szúrok be, a File Browser ablak ilyen összetett. Egy csomó dolgot be lehet állítani benne, amit én _nem_ akarok, hogy be lehessen állítani. Szeretném ha csak egy linket kérne meg esetleg balra/középre/jobbra igazítás lehetőségét, és semmi mást.

A hivatalos weboldalukon lévő, igen szűkszavú dokumentáció erre a részre egyáltalán nem tér ki, és máshol sem igazán találtam erről semmi leírást... Lassan kezdem azt hinni hogy csak engem zavar ez az egész...

Ha CKEditor-t nem lehet normálisan beállítani, és tudtok ajánlani más, ~egyszerűbb de szintén többnyire valid kódot generáló szerkesztőt, azért is hálás volnék.
 
1

Ellentmondás

Poetro · 2010. Szep. 26. (V), 18.41
Én csak html/css/php/jquery -t tudom használni, a javascript nyelvet még nem igazán ismerem

A jQuery az JavaScript. Annak használata JavaScript, és tele van saját függvénnyel, amit hívogatsz.

a File Browser ablak ilyen összetett. Egy csomó dolgot be lehet állítani benne, amit én _nem_ akarok, hogy be lehessen állítani.

Firebug segítségével megnézed milyen HTML nyílik meg ott, esetleg az milyen CSS fájlokat hív be, és azokat módosítod, hogy a nem kívánt részek ne látszódjanak (de attól még maradjanak benne a HTML-ben).