ugrás a tartalomhoz

Html php-be

lacek · 2010. Szep. 22. (Sze), 11.55
Sziasztok,

el kezdtem webszerkesztéssel foglalkozni, az stabil html és css ismeretig eljutottam.
Van egy statikus honlap, amit elkészítettem notepad-del, és egy általam módosított stílus fájllal.

Fel szeretném tölteni a ingyenes tárhelyemre az ultra weben, de nem akarom, hogy lássák az oldal kódját, ezért szeretném, ha php fájlként futna le. Egyszerű szöveges megjelenítésről van csak szó.

Ennek mi a módja? A html kódot kellk a php-be ágyazni vagy hogy?
Milyen formátumban, milyen könyvtárakban és hivatkozásokkal kell megszerkeszteni?


Előre is köszönöm a válaszokat

Lacek
 
1

HTML forrás?

varydave · 2010. Szep. 22. (Sze), 12.24
Ha jól értelmezem te azt szeretnéd elkerülni, hogy az oldal HTML forrását ne lássák. Ha csak emiatt akarsz HTML-ről PHP-re áttérni, akkor teljesen felesleges, mert a böngésző a HTML forrást értelmezi - azt jeleníti meg. Ha nincs HTML forrás, nincs oldal, nem jelenik meg semmi.
2

Mit akarsz?

Poetro · 2010. Szep. 22. (Sze), 12.24
nem akarom, hogy lássák az oldal kódját

Ha a böngésző nem kapja meg a HTML-t akkor mit fog megjeleníteni? Nem teljesen értem a kérdést. Ahhoz hogy a böngésző meg tudjon jeleníteni valamit ahhoz meg kell azt kapnia, és ennek okán akárki látja ezt a kódot. Azaz a HTML / CSS / JavaScript publikus és mindenki által látható kell, hogy legyen ahhoz hogy a böngésző megjeleníteni / használni / futtatni tudja.

A html kódot kellk a php-be ágyazni vagy hogy?

A HTML kódot egy PHP fájlba rakni igen könnyű, egyszerűen beleírod, mintha HTML fájl lenne. Amennyiben PHP kódot szeretnél a PHP fájlodba tenni, akkor azt <?php és ?> közé kell tenni (ez utóbbi a fájl végén ajánlottan elhagyható).

Milyen formátumban, milyen könyvtárakban és hivatkozásokkal kell megszerkeszteni?

Micsodát? A PHP fájlokra való hivatkozás pontosan ugyan úgy működik általánosan, mint HTML fájlokra való hivatkozás, azzal a különbséggel, hogy más a kiterjesztés. Azaz például index.html helyett index.php. Hogy ezeket milyen könyvtárszerkezetbe teszed, az a HTML-hez hasonlóan nem lényeges.