ugrás a tartalomhoz

HTML és Flash alapú CD készítés

Webmesterke · 2005. Nov. 30. (Sze), 15.30
Úgynevezett "web alapú" multimédiás cd készítésével bíztak meg. A projekt Html és Flash kombinációjával készült.

Azt szeretném elérni, hogy a cd indításakor ugorjon fel egy ablak, ami egy menüket és egyéb sallangokat nem tartalmazó keret, ez vegye fel a képernyő magasságát de fix széles legyen. Ebben induljon az index.html
 
1

felhasználói oldalról

Táskai Zsolt · 2005. Nov. 30. (Sze), 16.44
nem lehetne akkor már a levélfiókjaimat is felülírni, és egyéb beállításaimat? biztos szeretnék a felhasználók...
Tasi (bocs, beszólok)
2

?

Webmesterke · 2005. Nov. 30. (Sze), 16.53
Inkább ötletet, javaslatot, vagy megoldást várnék ha lehet. Ne fussunk felesleges köröket!
4

bocs

Táskai Zsolt · 2005. Nov. 30. (Sze), 19.11
igen, nem voltam kifejtős állapotban, András posztjának második felére szerettem volna célozni...
Tasi
3

Hordozható Firefox

Bártházi András · 2005. Nov. 30. (Sze), 17.40
Rakj a CD-re egy hordozható Firefox-ot, amit a konkrét HTML-lel el tudsz indítani. Amúgy pedig nézz meg egy autostartos CD-t, hogy mit hova kell írni. A konkrét méret valószínűleg nem fog működni. Illetve lehet egy XULRunnert is feltenni a CD-re, írni egy baromi egyszerű kis XUL-t, annak még a méretét is be tudod állítani.

-boogie-
5

?

Webmesterke · 2005. Dec. 1. (Cs), 09.19
Bocs de ez nekem magas. Azt hittem sima JS-el meg lehet ezt oldani valahogy...
6

???

Anonymous · 2005. Dec. 1. (Cs), 11.29
Mi az a "hordozható Firefox", Ilyet hol lehet találni?
7

Google

attlad · 2005. Dec. 1. (Cs), 12.16
Pl. Google-be, hol máshol?

Attila
8

Esetleg ha átnézed a Weblabort...

paal · 2005. Dec. 1. (Cs), 13.50
Elkészült a Firefox USB-s adattárolókra optimalizált változata

http://weblabor.hu/linkek/4570
http://johnhaller.com/jh/mozilla/portable%5Ffirefox/

Én hasonlót már csináltam de átméretezés nélkül. A síma html-t nem lehet elindítani autorun-nal, viszont valami segédprogival (amit persze most nem találok) igen (win only). Ha megtalálom, megírom.

Üdv,
--
Palkó Koma
9

parancssori paraméterként?

Táskai Zsolt · 2005. Dec. 1. (Cs), 14.49
biztos nem értek valamit (nem csináltam még ilyet), de miért nem lehet parancssori paraméterként beadni a firefox.exe után a html-t? normál firefox-szal megy simán. persze ez még nem méretez át, meg semmi extra.
amúgy nagyon tetszik az ötlet, hogy hordozható FF menjen a CD-re!
Tasi
10

html autostart

Hojtsy Gábor · 2005. Dec. 2. (P), 00.04
Nos, lehet autostartolni HTML-t. De ez ugye akkor megy, ha nem valami régi Windows van, illetve mindig az alapértelmezett böngészőben fogja megnyitni (amiben ugye bármilyen popup tiltó beállítások lehetnek, és méret korlátozások is). Ezért ajánlotta András az egyedi böngésző megoldást. Akinek ilyen kioszk módon működő dolog kell, az használjon célprogramot.

CD AutoRun basics (érdemes elolvasni, részlet):
You could use the following AUTORUN.INF to show web page index.htm

[autorun]
open=start index.htm

However, if you do this, Windows displays a DOS box briefly, which looks nasty. (And start might not be available on some systems.)

If you are only targeting recent Windows systems, then you can use the shellexecute command to open a file without a flickering DOS box:

[autorun]
shellexecute=index.htm
11

nem mondtam egyértelműen

Táskai Zsolt · 2005. Dec. 6. (K), 22.13
úgy értem, hogy a startban a portable firefoxot indítani, és annak parancssori paraméterként megadni a html oldalat. ezt miért nem lehet? sokat kérdezek, mi? :)
Tasi
12

Homepage?

janoszen · 2005. Dec. 6. (K), 23.24
Ha beállítod a portable firefoxban default homepage-nak azt, hogy ./../index.html?

Ennek mondjuk az a hátránya, hogy ha fut FF, akkor nem fog megjelenni.
13

nem:)

Táskai Zsolt · 2005. Dec. 7. (Sze), 00.34
kommand promptban ilyen egyszerűen megy:
firefox.exe "www.index.hu"
firefox.exe "../index.html"

ezt próbálom megfogalmazni már 2 hozzászólás óta, csak bénán.
Tasi
14

Buli

Anonymous · 2005. Dec. 7. (Sze), 10.26
Ez nagyon jól hangzik, de még ha sikerül is elindítanom cd-ről az index.html-t a portable FF-el, az egy normál böngészőablakot nyit, menükkel, ikonokkal, stb. Bár ha egy olyan html-t nyitok meg vele, amiben egy JS automatikusan nyit egy fullscreen ablakot majd bezárja magát... talán... na ezt megpróbálom...

Bocs, hangosan gondolkodtam...
15

Jó ötlet....

Anonymous · 2005. Dec. 7. (Sze), 10.50
Üdv!

Jó ötlet, mert pl. a német Chip és PCWelt magazinokon is így csinálják. Bár ott asszem megheggesztett operát használnak.
17

Tapasztalatok

Webmesterke · 2005. Dec. 7. (Sze), 11.17
Na kipróbáltam a dolgot, mert ez most különösen aktuális az MMCD-s projektem miatt. Beletettem a portable ff könyvtárát a cd-m anyagába és onnan indítottam a PortableFirefox.exe-t. Fel is ugrott a böngésző ablak, majd a file/open-el megnyitottam a cd-m index.html-jét.
Mivel ez egy beágyazott flash-t indít, sikított a firefox, hogy telepítsem a hiányzó plug-int, azaz a flash playert. Nem baj, gondoltam ha telepítem az majd úgyis a portable firefox könyvtárába nyomja valami plugin folderbe és legközelebb már biztos nem kéri. Így is lett!
Újraindítottam a uccost, szépen megnyílt a flash. Aztán "beljebb" mentem a projekten belülre, ahol JS ügyeskedések vannak, ezt alapból engedte.

Igaz, hogy az index.html elérési útját az istenért sem tudom belőni alapértelmezett oldalra, mert file megnyitásakor az url tartalmazza a teljes útvonalat meghajtónévvel és egyebekkel együtt, és nem tudom neki ../../ váltásokkal megadni az index.html helyét, mert nem tudja értelmezni ezeket a könyvtár visszalépéseket, de most ezt a problémát félretettem.

Készítettem egy start.html-t, amibe a
<SCRIPT LANGUAGE="javascript"> 
<!-- 
window.open("index.html", "fswin", "fullscreen"); 
window.opener = null; 
window.close(); 
// --> 
</SCRIPT>
scriptet pakoltam, ami explorerben szépen megnyitotta az index.html-t fullscreenben, majd bezárta magát. A portable firefox viszont problémázik:

először ezt a scriptet is blokkolta, de sikerült engedélyeznem. Legközelebb már nem blokkolta, hanem megnyitotta egy új ablakba az index.html-t, de nem full screenben, hanem egy méretezhető pop-upban, amiről levette ugyan az ikonsort, de maradt a keret, átméretezhető, bezárható, stb. Ráadásul a háttérben ott maradt az előző ablak is.

Tehát egyrészt a fullscreenes problémám maradt és alapértelmezett oldalnak sem tudom belőni az index.html-emet. Ha ezeket a problémákat meg tudnám oldani, akkor az autorun.exe elindíthatná a portablefirefox.exe-t, a start.html lenne az alapértelmezett oldal és hopp, a cd behelyezésével egy teljesen önállóan működő, fullscreen firefox ablakban jelenne meg a nyitólapom...

Ti próbáltátok már?
Mik a tapasztalatok?
Van ötletetek ezekre a kérdésekre?
18

WRITE ACCESS REQUIRED

Webmesterke · 2005. Dec. 7. (Sze), 11.27
Közben végigolvastam a readme-t és van benne néhány dolog, ami elbizonytalanítja a cd-ről futtatást. Nem véletlen van ez USB-re kitalálva!

CURRENT LIMITATIONS
===================
SOME THEMES FAIL - Some themes may not work correctly with Portable Firefox

LOCAL FILES CREATED - A directory (%userprofile%\Application Data\Mozilla\Firefox) is created on the local machine (if Firefox is not installed locally) and a pluginreg.dat file is created within it. A Talkback directory is also created. This is a limitation of Firefox itself.

INCOMPATIBLE EXTENSIONS - Certain extensions use additional local files or prefs.js to store information, neither of which are handled by the Portable Firefox launcher when moving between machines.

NO PORTABLE JAVA - Sun's Java VM needs to be installed locally as it makes a slew of registry entries, etc. There is no way to make it portable at present, so you will only be able to use Java-enabled sites on machines that have the Sun Java VM installed locally.

WRITE ACCESS REQUIRED - Both the Firefox directory and the profile directory must be writeable on the USB drive. Drives with a writable switch can not be in read-only mode.
16

chrome

attlad · 2005. Dec. 7. (Sze), 10.51
Van ilyen is:
firefox -chrome http://www.google.com/

A XULRunner-t is érdemes lenne megnézni, ahogy már írták.

Attila