ugrás a tartalomhoz

Symfony - YAML adatbázis séma : mező típusok és tulajdonságok

whiteman0524 · 2010. Júl. 7. (Sze), 16.31
Sziasztok !

Most ismerkedem a YAML leírónyelvvel, a Symfony kapcsán. Azt szeretném megtudni, hogy pontosan milyen mezőtípusok és tulajdonságok közül lehet választani, ha egy schema.yml fájlban táblákat szeretnék leírni. Tehát, elsősorban a mező típusokra és a tulajdonságok listájára lennék kíváncsi táblák definiálásához. Végig túrtam az egész netet, megnéztem az online specifikációkat, de ezekről semmit se találtam. A Symfony oldalán néhol elejtenek egy-két infót hogy ilyeneket "is" lehet, de nekem azok nem elegendőek, mert egy konkrét lista kéne az imént említett dolgokról. Az is jó lenne ha 1-2 mondatban lenne róluk valami kis infó. Például a mezőtípusok tulajdonságairól etc. Minden adatbázis definiálással kapcsolatos infó érdekel. Tábla kapcsolatok, triggerek, indexek, minden.

Ha mindez fent van a YAML org-on, vagy valahol, akkor hálás lennék egy pontos linkért, mert már mindent átnéztem, bár lehet hogy figyelmetlenül. A segítséget előre is köszönöm :)
 
1

ORM

Ifju · 2010. Júl. 7. (Sze), 17.01
Hali!

propel illetve doctrine esetén ezeket érdemes átnézni, illetve az ORM-eket magukat is érdemes átnézni, hogy mire képesek.
2

Hálás köszönet :)

whiteman0524 · 2010. Júl. 7. (Sze), 17.10
Igen, azt elfelejtettem mondani hogy nekem a Propel-es cuccok kellenének. Nagyon szépen köszönöm még egyszer a gyors segítséget :) Igazság szerint azt nem jutott eszembe, hogy a propel vagy a doctrine doksikban keresgéljek :S Én valahogy a YAML-hoz kötöttem őket teljesen értelmetlenül és nem tudom miért...