ugrás a tartalomhoz

Code doboz

sEEcher · 2010. Jún. 6. (V), 12.35
Sziasztok!

A következő lenne a problémám!

Ezen az oldalon:

http://skl-projekt.hu/forum/viewthread.php?forum_id=62&thread_id=383&pid=5639#post_5639

a második hozzászólásban van egy kis fehér hátterű rész, amiben többnyire forráskódokat, vagy terminál kimeneteket szoktunk elhelyezni. Be van állítva, hogy a szóközöket nem tördelheti, ezért scrollozással oldjuk meg a túlfolyó részek megtekintését. Jelen pillanatban fix szélesség van ennek a blokknak beállítva, viszont szeretnénk, ha az adott középső oldalrész teljes szélességét felvenné. Az oldal két oldalsó oszlopa fix szélességű, a középső rész meg 100% szélességű, így alkalmazkodik a képernyő felbontásához. Ha beállítom a kód blokknak a szintén 100%-os szélességet, amitől azt várnám, hogy a középső részt hosszában kitöltse, akkor fogja és felveszi a tördeletlen szöveg szélességét az oldal nagy részét letolva a képernyőről. Lényegében csak vízszintes görgetéssel lehet csak megtekinteni az oldal jobb szélét. Hogyan tudnám megoldani azt, hogy a képernyő középső részét szélességében kitöltse és a overflow kezelés végre értelmet kapjon, tehát ne hízzon meg az oldal egy hosszabb sorral rendelkező kód esetén sem?

A segítségeteket előre is köszönöm!
 
1

A white-space: no-wrap;

LeGaS · 2010. Jún. 6. (V), 12.56
A
white-space: no-wrap;
tulajdonság miatt nem fog sort törni, ezért nyúlik olyan hosszúra 100% szélességnél. Távolítsd el a white-space és a width tulajdonságokat, akkor kitölti teljes szélességében, a hosszú sorokat pedig tördelni fogja.
2

...

sEEcher · 2010. Jún. 6. (V), 13.07
A probléma az, hogy a no-wrap kellene, ugyanis mint mondtam, főképpen terminál kimeneteket raknak bele a felhasználók, amiknél fontos, hogy a sorok ne legyenek tördelve.
3

Ok, bocsi, átfutottam

LeGaS · 2010. Jún. 6. (V), 15.40
Ok, bocsi, átfutottam felette.
Akkor viszont annak a táblázatnak, ami a hozzászólásokat tartalmazza, adj egy
position: relative;
tulajdonságot. Ha utána 100% szélességet állítasz be, még kicsit ki is fog lógni, tehát olyan 95-97% körül lesz jó.

----
Szerk.: hmm, az előbb Chrome-ban működött így, most hogy újból próbálom, viszont nem.