ugrás a tartalomhoz

IE8 kompatibilitási nézet

Tanul0 · 2010. Május. 19. (Sze), 17.10
Üdv!

Felraktam az IE8-at először megijedtem, mert látom nem stimmel valami az oldallal ebben a böngészőben, pedig a 7-es verzióban tökéletes. Találtam egy olyat, hogy IE8 kompatibilitási nézet. Bekapcsoltam és tökéletes. Hogyan lehetne megoldani, hogy ez kényszerítve legyen IE8 alatt, vagy rá kell gyúrni, hogy enélkül is tökéletes legyen az oldal.

Van erre megoldás vagy állhatok neki?

/IE böngészőre külön css-t használok/

Üdv!
 
1

Külön CSS

Poetro · 2010. Május. 19. (Sze), 17.18
IE8-ra 99% hogy nem kell külön CSS-t használni, amennyiben az oldal Mozilla és Webkit alatt megfelelően néz ki. Nem tartom jó ötletnek a kompatibiltási mód kényszerítését, mivel nem ez a megoldás. Mindenesetre a Microsoft írt róla egy cikket, remélhetőleg az segít.
2

Igen valóban ugyan úgy

Tanul0 · 2010. Május. 19. (Sze), 17.37
Igen valóban ugyan úgy jelenik meg, kivéve egy dolgot, a border-radius -t. IE7 alatt javascriptet használtam méghozzá az UIcornerfix-et jquery-vel. Esetleg erre van valami megoldás? Igaz még nem googliztam rendesen utána, de ha tudsz/tudtok esetleg valami megoldást közvetlen ajánlani az érdekelne.
3

border-radius

Poetro · 2010. Május. 19. (Sze), 18.14
Mivel a border-radius-t egyedül az Opera támogatja ebben a formában, a többiek tudtommal csak prefixszel, ezért IE alatt (a 9-esben már úgy tűnik nem kell) marad a JavaScriptes megoldás, vagy persze megcsinálhatod CSS-sel is, amennyiben van rá időd, mivel nem feltétlen könnyű, de általában megoldható háttérképekkel.
4

Hát maradt ez a megoldás,

Tanul0 · 2010. Május. 19. (Sze), 20.46
Hát maradt ez a megoldás, hogy

<!--[if IE8]>
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />
<![endif]-->

Mivel a jquery UIcornerfix és a jquery UItabs IE8 alatt összeakad, IE7 és minden egyéb böngésző alatt jól működik. Majd keresek valami új scriptet, de átmenetileg most marad ez köszönöm a hozzászólásokat!

Üdv!