ugrás a tartalomhoz

Hogyan lehet feltoltott 3GP/MP4 videokat kezelni?

Inc33 · 2010. Május. 14. (P), 21.39
Lenne 2 fontos kerdesem a video kezelessel kapcsolatosan php-ben. Az oldalra lehet feltolteni 3GP,MP4 videokat.
1) Jelenleg a feltoltott videoknak egy noImage kep van beteve. En szeretnek egy olyan kodot irni, ami kiszed a videobol egy kepet (frame) amit en elmenthetek, hogy berakjam preview-nek.

2) Ezeket a videokat szeretnem ha az emberek megpillanthatnanak, maskulonben nem tudjak, hogy toltsek le, vagy sem. Sok fele flash player-el probalkoztam, de egyik sem ert semmit.
 
1

Konverter

janoszen · 2010. Május. 14. (P), 23.00
Ha NAGYON sok idod van es tudsz a szerverre telepiteni, akkor nezd meg az ffmpeget vagy a mencodert. Ellenkezo esetben ha van nemi penzed is a projektre, akkor nezz valami ilyen szolgaltatast. Meg magyar startup is van a temaban, nehany honapon belul indulnak, ha akarod, osszekotlek veluk.
2

Mi is pontosabban ez az ffmpeg?

Inc33 · 2010. Május. 16. (V), 12.56
Utanna neztem a dolognak, de nem kaptam csak ffmpeg parancsokat, es hogy kell hasznalni, de azt nem ertem, hogy en ezeket hova kell beirjam, mivel ezek nem php parancsok, es en nem tudok semmit errol az ffmpeg-rol, csak annyit vettem eszre, hogy ez az ami kell nekem. Szoval mi is ez az ffmpeg? Amugy magyar startup nem erdekel, mivel az oldal angol nyelven van csak egyelore.
3

ffmpeg

Poetro · 2010. Május. 16. (V), 15.18
FFmpeg is a free software / open source project that produces libraries and programs for handling multimedia data and publishes them under the GNU Lesser General Public License or GNU General Public License (depending on which options are enabled). The most notable parts of FFmpeg are libavcodec, an audio/video codec library used by several other projects, libavformat, an audio/video container mux and demux library, and the ffmpeg command line program for transcoding multimedia files.

Azaz ez egy program, amivel videót lehet kódolni. PHP-ból pedig [colorer=http://php.net/exec]exec[/colorer] és társaival tudod futtatni. proclub azért említette a startup-ot, hogyha nem tudnál a szerverre feltelepít(tet)ni a programot, akkor a szolgáltatást igénybe véve lehet a videót átkonvertálni. Valami olyasmi módon, hogy elküldöd a videót, amit át kell konvertálni, és ők meg visszaadják az átkonvertált videót. De létezik erre sok szolgáltatás, mind árban, mind minőségben, mind pedig a lehetőségekben különböznek. Nehéz lenne megmondani, hogy melyik lenne a neked megfelelő szolgáltatás.
4

Megfelelo szolgaltatas

Inc33 · 2010. Május. 16. (V), 18.42
En ezt egy olyan weboldalon akarnam felhasznalni, ahol az emberek 3gp/mp4 videokat toltenek fel, ezek a videok a szerveren, mig az adatai az adatbazisban vannak tarolva.
A lenyege az, hogy mindenki tolthessen maganak telefonos videokat. De szeretnem ha ezekbol a videokbol ki tudnak szedni egy kepet a feltoltes folyamata kozben, amit elmentenek a szerveren es felhasznalnam esgy preview kepnek ami megjelenne a letolteseknel. Nos ez volna az egyik, de meg azt is megakarom csinalni, hogy amikor valaki bele lepik egy letoltesbe, akkor tudjon lejatszast adni a videonak. Ezt muszaj at konvertalni a lejatszashoz? mert ha igen, akkor megint nehezedik, mert ezt vissza kell konvertalni letoltesnel.

Es ezt az ffmpeg-t kb ugy kell elkepzelni mint pl a php-t? Illetve ezt is pont ugy fel kell instalalni a szerverre, ahhoz, hogy futtatni lehessen a parancsokat? Es ha igen, es a szerverre nincs felrakva, akkor en mint szimpla felhasznalo, fel tudnam telepiteni CPanel-en keresztul, vagy valamilyen mas modszerrel?
5

Telepítés

Poetro · 2010. Május. 16. (V), 19.32
Ugyanúgy kell telepíteni, ahogyan más szoftevereket kell telepíteni az adott operációs rendszeren. Nem tudom, mit csinál a CPanel, és hogyan működik. Azt sem tudom, milyen jogosultságaid vannak a szerveren, és hogy tudsz-e programokat telepíteni az adott operációs rendszeren, illetve van-e hozzá jogosultságod. Az FFmpeg képes képkockákat is kiszedni a videóból.
A lejátszáshoz akkor kell átkonvetálni a videót, ha nem a Flash Player által támogatott formátumok egyikében van a videó és a hang.
6

Nem triviális

janoszen · 2010. Május. 16. (V), 19.44
Azt gyorsan tegyük hozzá, hogy az oprendszerhez adott ffmpeg gyakran nem támogat egy csomó formátumot, mivel szabadalmazott vagy licenszköteles eljárásokról van szó, ergó simán lehet hogy forgatni kell az ffmpeget.