ugrás a tartalomhoz

Pop-up window-ban kép megjelenítés PHP-val

Lupesz · 2010. Már. 28. (V), 19.40
Sziasztok!
Készítettem kisebb segítséggel egy fotó galéria srciptet PHP-ban, ami úgy működik, hogy egy $dir változóban megadott mappából listázza az összes jpg formátumú képet, amikhez készít 1-1 thumbnail-t, majd a th-ra kattintást követően megjelenik az aktuális ablakban a kép eredeti méretében.
Ezt most szeretném úgy alkalmazni, hogy egy html oldalon elhelyezett iframe-ben megjelennek a miniatűrök, majd a kiválasztottra kattintva egy új ablakban megjelenjen az eredeti méretű kép. A popuphoz szükséges linket meg a php-ban íratom ki egy echo-val így:

<a href = "'.getNormalImage($file).'">
<img src="'.$file.'" alt = "'.$file.'" target = "_blank">
</a>
A gondom viszont az, hogy nem új ablakban jelenik meg az eredeti méretű kép, hanem abban az iframeben, amiben a miniket listáztam.
Valaki tudna segíteni, hogy miért?
Köszi,
Üdv, Pet.
 
1

Az első gond

a.d.a.m · 2010. Már. 28. (V), 20.10
Az első gond az, hogy az <img> tagnek nincs 'target' attribútuma, az az <a> taghez tartozik:
<a href = "'.getNormalImage($file).'" target = "_blank">  
a második, hogy a linkre kattintás ebben az esetben sem felugró ablakot fog eredményezni, hanem nemes egyszerűséggel egy új lapon (böngésző-beállítás függvényében új ablakban, vagy új tab-on) fogja megjeleníteni a képet. Ha valóban popup megoldást szeretnél a window.open js függvény lesz a barátod, de fel kell készülnöd a popup blokkolók elleni harcra is :)

Csak javaslat, de nézz szét a Lightbox jellegű megjelenítők között, az valószínűleg kényelmesebb és elegánsabb megoldás lenne.
2

Igen, igen... a target hibát

Lupesz · 2010. Már. 28. (V), 20.51
Igen, igen... a target hibát megtaláltam én is pont, hogy leírtam mi a bánatom :)
Bogarásztam kicsit a js dolog után, s így módosult a link:
<a href = "#" onclick="window.open(\''.getNormalImage($file).'\', \'\',\'.......\'); return false">
Szépen fel is dobja a popup-ot meg minden. Már csak annyit kellene kihámozni, hogy mit mire kell állítani ahhoz, hogy a felugró ablak akkora legyen mint a rajta szereplő kép.
Tök süket vagyok a javahoz..... Esetleg valaki tudja a választ?
3

Window.open

janoszen · 2010. Már. 28. (V), 21.26
Egyrészt csak az ablak külső részét tudod szabályozni, a belső méretét nem, tehát valami ráhagyást kénytelen vagy kihagyni (ugyanis nem mindenkinek ugyanolyan széles pl a scrollbarja, stb.), másrészt ihun a doksi: https://developer.mozilla.org/En/DOM/Window.open.

El kellene egyébként gondolkozni a Lightbox-szerű megoldások alkalmazásán.