ugrás a tartalomhoz

Amikor a VPS csóválja az usert....

waterbear · 2010. Már. 5. (P), 00.38
Sziasztok!

Tulajdonképpen túlvállaltam magam, önhitten azt gondoltam, hogy pár évnyi webes tapasztalat, 35-40 domain kezelése már ad annyi tapasztalatot, hogy megbirkózzak egy VPS-el... Majd utána olvasok, és megoldom. Nem így lett, most három napnyi kísérletezés után állok és nézek magam elé, azaz segítséget kérek.
A helyzet:
Windows Server 2003/3Gb

Van egy domainom a Godaddynál és béreltem egy alap VPS-t a Forpsinál.
A Forpsi adott IP címet, meg belépési kódot de sehogyan sem tudom a PLESK-ben beállítani, hogy bejöjjön a domain. http://www.webstarworld.info lenne az oldal.

Ha valaki tud, akkor kérem segítsen nekem, talán az alapoktól kezdve kellene egy szamárvezető, hiszen a DNS beállítással sem boldogultam.

Előre is köszönöm!
 
1

A godaddy-nel a domain

duplabe · 2010. Már. 5. (P), 13.06
A godaddy-nel a domain beallitasai kozott van egy total dns control nevu oldal. Ott kell beallitanod egy A rekordot, megpedig ugy, hogy @ legyen a host, az ip-cim pedig a vps-ed ip-cime. (Elotte erdemes csak az ip-cim bongeszobe beirasaval ellenorizni, hogy a web szervered megy-e.) Ha a dns-t beallitottad, akkor csinalj egy virtual hostot a http://www.webstarworld.info domainre. Kb ennyi. Lehet nem fog rogton mukodni, mert ugye kell egy kis ido (1-2 oratol akar 1-2 napig is), hogy a name serverek frissuljenek.

Még letrehozhatsz egy CNAME rekordot www hosttal, es ponts to @-al, hogy a www-s cimet a www-nelkulire iranyitsd.
2

domainnév debuggolás

vbence · 2010. Már. 5. (P), 16.17
Miután (ahogy duplabe írta) beállítod a saját IP címedet a domainnévhez (www nélküli változat) és egy CNAME rekordot (www-s változat), ellenőrizheted hogy a változások működnek-e.

A mezei próba az, hogy command promptból megpingeled és ellenőzöd, melyik IP-t pingeli ahosztod. A DNS cache-elése miatt eltarthat egy darabig, hogy a szolgáltatódig elérjen a dolog. Cizelláltabb debuggolási lehetőség a unixos dig parancs.
dig domainem.hu any
megjeleníti az összes rekordot a fő domainhez. Többekközött az NS rekordokat is (a domainek kezeléséért felelős névszerverek). Ezután a cache kikerülésével lekérheted a domain szervereken jelen pillanatban tárolt értékeket:
dig @nsxx.regisztrator.hu domainem.hu any
Fontos! A CNAME rekord értéke név legyen (tehát domainem.hu), és NE IP cím.
3

Köszönet!

waterbear · 2010. Már. 5. (P), 21.54
Huhh, nagyon szépen köszönöm, megmentettetek!
Igazából ott hibáztam el a dolgot, hogy megszoktam már a Godaddynál, hogy ha állítok valamit, max 1 órán belül, vagy sokszor 5-10 perc múlva él pl a névszerver, és nem vártam ki, így persze állítgathattam ahová akartam mindent. Valószínűleg volt már jó is a beállítás, mert alapban az A rekord IP (VPS Ip címére) váltásával kezdtem a Godaddy-nál.
Azt hiszem csinálok egy reset-et és elölről kezdek mindent.

Még egyszer köszönöm!
4

Még mindig....

waterbear · 2010. Már. 9. (K), 17.33
Alapba állítottam a VPS-t, mgcsináltam ezeket a beállításokat, egy másik domain névvel, de két nap után még mindig ugyanaz a helyzet. Pingelésre azonnal reagál a VPS, működik (81.2.225.9) de a http://thesimplediet.info oldal csak percek alatt jön be és ftp accountot sem tudok készíteni...
Lehetne arról szó, hogy valamelyikőtök segítene nekem, adok admin accountot, és lehet, ránézésből meg tudjátok mondani, hol baltáztam el, mert hiába írtam levelet a szolgáltatónak, ennyi a Forpsi válasza:
Sajnos nem tudok segíteni önnek. Javaslom nézze át a beállításokat a Power Panel-en is. Használja az oldalon található segítséget vagy használati útmutatót.


Persze a pénz befizetve, utána meg kit érdekel az user... mert ők e téren nem voltak kezdők sosem, lehet a cumisüvegben is már VPS üzemeltetés volt tejben oldva...
5

8880

vbence · 2010. Már. 9. (K), 19.29
Ha az oldalon nyomsz egy "View source-ot" ott lesz benne:
<script language="javascript" type="text/javascript"> 
document.write('<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://' +
	location.hostname + ':8880/javascript/newsfeeds.js.php"></' + 'script>\n');
document.write('<script language="javascript" type="text/javascript" src="http://' +
	location.hostname + ':8880/javascript/promo-flags.js.php"></' + 'script>\n');
</script>
Mint ahogy a http://thesimplediet.info:8880 címen nem válaszol semmilyen szolgáltatás, a böngésző addig veszegel ezeknél a soroknál, amég kétszer time-outos nem lesz a kérés. Ezért tart ilyen sokáig a weboldal betöltődése.

Kipróbálhattad volna magadtól, hogy nem böngészőben nézed meg az oldalt, hanem letöltöd mondjuk wgettel, akkor egyből látszott volna, hogy a szerver villámgyorsan elküldi a HTML tartalmat, és a hiba máshol lesz (nem hálózati vagy szerveroldali).
6

Ez így igaz...

waterbear · 2010. Már. 10. (Sze), 17.08
Igazad van, ezt megnézhettem volna.

Valóban, a szerver működik, nem ez a hiba. Abban kérek akkor segítséget, hogy hol tudok utánanézni az ilyen átirányítás mikéntjeinek, és ha lehet magyar nyelven, mert úgy tűnik mégiscsak az én tudásom a hiányos... A guglit tudom használni, de csak akkor segít, ha tudom mit kell keresni:-)
7

Alap oldal

vbence · 2010. Már. 10. (Sze), 21.18
Erre a most ott lévő tartalom hivatkozik. Ha lecseréled a tartalmat a majdani élesre, abban nem fog szerepelni a problémás kódrészlet, így a hiba sem fog jelentkezni.