ugrás a tartalomhoz

Mennyit keres egy webfejlesztő, sitebuilder havonta?

lamase · 2010. Feb. 27. (Szo), 18.13
Sziasztok, annyi kérdésem lenne szerintetek mennyi az az összeg amit egy profi css,js,xhtml,jquery tudással felszerelt, akár webdesignba is befogható jó munkásember megkereshet? Köszönöm a kommenteket:)
 
1

annyit keresel, amennyit adnak érted

ene · 2010. Feb. 27. (Szo), 19.52
akkora szórás van, hogy szerintem ezt így nem lehet (sőt, nem is szabad) meghatározni... továbbá nyilván sok minden mástól is függ (hozzállás, kommunikációs képességek, stb).
2

Mindössze azért lenne

lamase · 2010. Feb. 28. (V), 11.35
Mindössze azért lenne szükséges pár infó mert önéletrajzba csatolni kell a fizetési igényt. 280nettó az elfogadható?
3

Cég, tudás

Poetro · 2010. Feb. 28. (V), 11.41
Az attól függ, milyen a cég, és hogy milyen a tudásod. Lehet hogy túl sok, vagy az is hogy elfogadható, vagy hogy még kevés is. Minden relatív.
4

Kicsit gondolkozz fordítva

fchris82 · 2010. Feb. 28. (V), 13.15
A 280 ezer nettó azt jelenti, hogy a cégnek te havonta 661 000 Ft-ba kerülsz - 2010-es bérkalkulátor alapján . A kérdés nagyon egyszerű. Ha tele vannak ilyen jellegű munkával és te havonta ennél az összegnél többet termelsz nekik, akkor az ár megfelelő. De ha igazából az ilyen jellegű munkák értéke havonta nem tesz ki ekkora összeget, akkor hiába vagy profi, egyszerűen sok.
Egy héten van 160 munkaóra kb, tehát azt jelenti, neked óránként 4 130 Ft-nál több munkát kell elvégezned.
Ráadásul ha egy "kevésbé" profi 20%-al kevesebb munkát tud elvégezni ugyanannyi idő alatt, de fele annyiért dolgozik, akkor sem téged fognak választani.

Az, hogy profi vagy, relatív. Látnom kéne a referenciáidat, sőt, azt is bekérném, hogy milyen blogokat olvasgatsz, hogy szinten tartsd a tudásod, mennyire vagy otthon a CSS3-ban, mennyire ismered a HTML5-öt. A CSS-nél lehetnek szívások, és egy tényleg tapasztalt profi napokat tud megspórolni, hogy ismeri a buktatókat és a megoldásokat. Egy grafikus barátom múltkor megkért, hogy segítsek neki egy CSS elkészítésében, mert nekem 20 perc, ami neki 2 óra. Megcsináltam, tényleg 20 perc alatt megvoltam, aztán mondtam neki, hogy ő ezzel napokig szívott volna, nem 2 óráig, ugyanis volt benne egy buktató, amiben biztos vagyok, hogy nem pár óra alatt jön rá a megoldásra. Jó, ő mondjuk nem is tartja magát profinak ebben a témában :)
5

kicsit off, milyen blogokat

lamase · 2010. Feb. 28. (V), 13.32
kicsit off, milyen blogokat ajánlasz? én személy szerint smashingmagazint és a tutsplus oldalait olvasaom.
6

Jó kérdés

fchris82 · 2010. Feb. 28. (V), 22.09
Nehéz erre a kérdésre válaszolni, hogy milyen bloggokat ajánlok. Ha érdeklődsz a téma iránt, találsz dolgokat. Ha vki kihagyja a smashing magazint, az viszont egyértelmű, hatalmas mínusz pont. A teljesség igénye nélkül, amiket én követek még, és vmelyest ebbe a témába tartozik:
quirksblog, uxbooth, sitepoint, webdesigner depot, webdesignerwall