ugrás a tartalomhoz

vállalkozási forma

carstepPCE · 2010. Feb. 18. (Cs), 10.57
Sziasztok,

avval kapcsolatban kérném ki tanácsotokat, hogy jelenleg van egy konkrét megbízási szerződés a kezemben, amely programozói szolgáltatás nyújtásáról szól 3-5 hónapra. Ez a megbízás külföldre szól és szeretném valamilyen vállalkozási forma keretében ezt "legalizálni". Ha sikerül további projekteket szereznem, akkor folytatnám a vállalkozói formát, ha nem éri meg, akkor szüneteltetném és alkalmazottként folytatom.

Jelenleg semmilyen vállakozási alapom nincs, hogy számlát nyújtsak. Szeretnék megtudni néhány tapasztalatot azzal kapcsolatban, hogyan indultatok el a vállalkozói "univerzumban"? Legfőképpen a vállakozási formákról próbálok érdeklődni. Probáltam infót beszerezni evvel kapcsolatban, de a nem igazán találtam hiteles, naprakész és legfőképpen költség oldalról bemutató weboldalt. Ha tudnátok döntésemben segíteni pár emberi nyelven megírt saját tapasztalat / cikk / blog / weboldal - ami a témával kapcsolatos - írjátok meg.

köszönettel
Sándor
 
1

tényleg jó lenne ilyen

zzrek · 2010. Feb. 18. (Cs), 11.31
Tényleg jó lenne ilyen, és szerintem az ilyen információk értelmes kiadásában, gyakorlati útmutatóban valamilyen állami szervezetnek kellene felelősséget vállalnia (támogatandó a vállalkozásokat)
(Ha jól tudom magánszemélyek is foglalkoztathatók megbízási szerződéssel, nem feltétlenül kell ehhez vállalkozónak lenned arra a pár hónapra)
2

...

carstepPCE · 2010. Feb. 18. (Cs), 11.45
igen, ezt magam is megtaláltam, mindössze a kinyerhető anyagi fedezet mértéke a nem mindegy! És pont ezt a részét nem igazán lehet követni a jelenlegi információ áradatban.
3

Vállalkozók támogatása

Joó Ádám · 2010. Feb. 18. (Cs), 12.46
szerintem az ilyen információk értelmes kiadásában, gyakorlati útmutatóban valamilyen állami szervezetnek kellene felelősséget vállalnia (támogatandó a vállalkozásokat)


Kifejezetten vállalkozásközpontú kormányzattal vagyunk megáldva :)
4

Közérdekű közlemény

Joó Ádám · 2010. Feb. 18. (Cs), 12.53
Figyelem! A piacon vállalkozói oldalról részt vevő olvasóinktól várunk blogbejegyzést, esetleg cikket a témában, ugyanis időről időre felmerül a kérdés jelen oldalakon. Írjátok le, hogyan indult a ti vállalkozásotok, milyen bürokratikus akadályokon kellett túlesni, mit kellett beszerezni, befizetni, mit kell azóta fizetnetek, mennyire térül meg, mik a buktatók, hogyan szerződtök az ügyfelekkel stb.

Egy efféle körültekintően összeállított bevezető szövegében természetesen helye van cégetek nevének és webcímének is ;)
5

Kollegám ajánlotta, nem

gojruht · 2010. Feb. 18. (Cs), 14.04
Kollegám ajánlotta, nem tudomm milyen, de ő jókat mondott róla:
http://www.seed.hu/tanacsadas
6

...

carstepPCE · 2010. Feb. 18. (Cs), 19.25
Köszönöm ez ígéretesnek tűnik.
7

Nem tudom, ez jó-e

deejayy · 2010. Feb. 19. (P), 11.31
Nem tudom, hogy az alábbi blog megfelel-e az információéhségnek: Ann 'Oh Minus.

Szerintem ez még nem teljes, a szerző nyilván tesz még bele egy-két dolgot, illetve javítja, ha valaki jobban tudja.