ugrás a tartalomhoz

css formázás

Batka1985 · 2010. Jan. 17. (V), 11.47
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne: a honlapomat 1 css file segítségével formáztam be. Viszont az utolsó aloldalam ami a "honlaptérkép lenne" máshogy szeretném formázni. Az aloldalon a honlap felépítése van, szinte csak hivatkozásokból áll. A css a hivatkozásokat középre igazítja, de nekem ezen az 1 oldalon balra igazítottan kéne h megjelenjenek, ez igaz lenne a "h3" és "h4" headerekre is amit ezen az aldalon használok. Viszont mindig középre igazít. Próbáltam utánaolvasni, de nem igazán azt találtam meg ami nekem kell. Hogyan tudom ezt az 1 oldalt megformázni, úgy h eltérjen a többitől? Próbáltam már külön css filet csinálni, de akkor meg a többi formázás is bekavarodott.
Légyszi segítsetek!
Köszi
 
1

Div

janoszen · 2010. Jan. 17. (V), 12.10
Csinálsz egy divet, ami egységesen az egész oldalt közrefogja. Ennek a divnek minden oldalon adsz egy egyedi classt, ami alapján tudsz egyes oldalakat egyedileg formázni, ha kell.

Ami ennél kifinomultabb, hogy magát a sitemap elemet rakod egy megfelelő div-be, de ez nyilván csak akkor megy, ha a designer észnél volt és tényleg WEBdesigner, aki tudja is, hogy mit lehet megvalósítani, mit nem.
2

kulon css file, vagy class/id a szulonek

Chaar-Lee · 2010. Jan. 17. (V), 12.11
Az egyik modszer, hogy meg 1 css filet beimportalsz ezen az oldalon, ezt termeszetesen kesobb mint az elozot es bizonyos elemek formazasat itt felulcsapod.
A masik es talan szebb megoldas, hogy valamelyik szulo elemnek, a mostani esetben talan a <body>-nak a legcelszerubb adsz egy class-t, vagy id-t es ennek segitsegevel formazol meg elemeket.

html:
<body class="sitemap">
..
<a href="">..</a>
..
</body>

css:
.body a {
color: red;
}
3

id és text-align

Endyl · 2010. Jan. 17. (V), 12.17
Bár vaktába nehéz bármit is mondani, de egy megoldás lehet, ha a hivatkozásokat tartalmazó blokknak adsz egy id-t (pl.: sitemapdiv) és a css-ben pedig akkor

#sitemapdiv{
  text-align: left;
}
Viszont ha adsz linket, vagy mutatsz vonatkozó forráskódot, akkor pontosabban tudunk segíteni.
4

css segítség kérés

naniika · 2010. Jan. 26. (K), 13.05
Sziasztok!

Az a gondom van egy oldal amit csináltam, minden szép és jó. ohszk.hu (remélem nem vírusos de ha igen a szervergazda a ludas)

A menü alá be kellene valahogy tennem egy dobozt amibe a kereső robotok miatt címszavakat kell beleírnom. Na mármost én csinálgattam szépen de sehogy se akar sikeredni :(
Mi lehet a gond? A segítségnek örülnék.

Ez a próbálkozásom: http://ohszk.atw.hu

Köszönök minden segítséget.

Mónika
5

Mi a probléma?

Poetro · 2010. Jan. 26. (K), 13.22
Nem teljesen értem, hogy mi is a probléma, a címkék megjelennek az ATWs oldalon. A másik, hogy ez nem tudom, mennyire kapcsolódik az eredeti kérdéshez. Új kérdés, új téma.
6

bocs

naniika · 2010. Jan. 26. (K), 13.41
Elnézést, de nem tudom hová tartozik a kérdés.

A címkék igen megjellenek, de a lábléc felugrik pedig nem kéne neki:( És egy picit bentebb kellene tennem szépen megformázva táblázatba:(
7

Hiba

Poetro · 2010. Jan. 26. (K), 15.03
Jelentem, az ATWs oldalad Phishing site lett, úgyhogy ott már nem is érdemes nézelődni, valószínűleg összeszedtél valami trójait. Amit viszont korábban észrevettem, hogy nem a menübe, hanem valahova később raktad be, valamint mivel a menü magassága 150px ezért ha mégis tényleg a menü alá teszed be, akkor nem fog látszani, amíg a fix magasságot nem törlöd, mivel becsúszik a menü alá. Talán
#dhtmlgoodies_menu ul
volt az érintett sor. Valamint érdemes lenne a HTML-ből kigyomlálni a hibákat, sokat fog segíteni a további hibák keresésében.