ugrás a tartalomhoz

Google csak a www. kezdetű hivatkozásokat érzékeli?

stan · 2009. Nov. 30. (H), 02.09
Egy weboldalamat ezelőtt pár hónappal több linkgyűjteménybe is beregisztráltam. Ezek a hivatkozások az oldalamra még ma is élnek, mert leellenőriztem őket. Ha a google-be beírom, hogy "link:domain.hu", akkor csak azokat az oldalamra mutató linkeket listázza ki, amelyek http://www.domain.hu formátumúak az adott oldalon, és ahol csak http://domain.hu formában hivatkoznak rám, azokat nem listázza ki (az adott oldal html forráskódját megnézve). Ugyanakkor mindegy, hogy "link:domain.hu", vagy "link:www.domain.hu"-ra keresek rá, ugyan az a lista eredménye.

Ez probléma, mert a listában szereplő linkek a rám hivatkozó oldalaknak csak egy töredéke, mert mindenhova www. nélkül küldtem be a címet.

Miért csinálja ezt a google? Ti is észleltetek hasonlót?
 
1

Még valami

stan · 2009. Nov. 30. (H), 02.36
Kiegészítés: ha ez csak véletlen egybeesés, és nem a rám mutató url linkek formátuma számít, akkor mitől lehet az, hogy több hónapja létező hivatkozáskat nem listáz ki nekem?

Azt is elfelejtettem mondani, hogy természetesen az egész arra irányul, hogy jobb helyezést érjek el a google-ben, ezért minél több rám mutató linket szeretnék. Viszont ha a google nem érzékeli a linkeket, akkor ilyen szempontból hiába csináltam a regisztrálásokat. Vagy lehet, hogy a google-ben rákeresett "link:domain.hu"-ra adott találatok nem egyeznek meg azzal, amit a google valójában tud rólam, hogy hányan linkelnek rám?
2

Érzékeli != mutatja

Nagy Gusztáv · 2009. Nov. 30. (H), 09.10
Hogy mit érzékel, és mit mutat a találati listáján, az nem ugyanaz. A kettő közötti összefüggést a Google algoritmusa definiálja, de az meg ugye nem publikus. Ennyi.

Látatlanban én nem tudok többet mondani :-(
3

domain.hu elérhető?

gex · 2009. Nov. 30. (H), 09.29
a domained elérhető egyáltalán www nélkül?
4

Nem jelent semmit

vbence · 2009. Nov. 30. (H), 11.49
A link: nem ideális seo tool. Ez nem egy technikai output és a Google sem szeret túl sokat elárulni az indexelési szokásairól, úgyhogy arra ne szám0ts, hogy nyers outputot fogsz kapni. A yahoo hasonló toolja listáz minden feltérképezett linket. Azt persze nem tudod meg belőle, hogy a Gugli mit térképezett fel ezekből, de gyanítom, ha a yahoo crawlere rábukkant valamire azt más crawlerek elől sem marad rejtve.

A www-s és anélküli címek kezelésére van eszköz a webmaster toolsban.

Én speciel a www nélküli címeket szeretem, a lényeg, hogy válaszd ki az egyik site-ot az érvényes elérésnek, és az összes többi site-ra érkező kérésre (ne csak főoldalra hanem mélylinkekre is) 301 (Moved Permanently) átirányítással válaszolj az érvényes címükre. Ez rewrite-tal gyerekjáték.
5

Webmaster tools és htaccess

stan · 2009. Nov. 30. (H), 17.18
Beléptem a google azonosítómmal a webmaster tools-ba, és hozzáadtam a weboldalamat www-vel és www nélkül is. Majd ezt találtam: http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=hu&answer=44231

Ez alapján cselekedtem, és beállítottam alapértelmezettként a www nélküli oldalt a webmaster tools-ban. Meglátjuk, hogy analytics-ben növekszik-e a keresők által hozott látogatottság, mert ha igen, akkor nyilván sikerült valamit elérni, ha meg nem, akkor meg valószínűleg eddig is érzékelte a rám mutató linkeket.

Hogy teljes legyen a megoldás, mostmár csak egy 301-es átírányítást kéne írnom htaccess-ben, még sosem írtam ilyet. Tudnátok ebben segíteni? Az oldalam egy régi Joomla 1.0-ás oldal, van rajta egy fireboard komponens, ha ez mond nektek valamit.
6

301

gex · 2009. Nov. 30. (H), 20.32
ezeket olvasd el.
7

Lehetséges válasz..

seolinks · 2014. Jún. 17. (K), 10.56
Ezen a weboldalon választ kaphatsz a kérdésedre..

Pofátlan reklám törölve. – Joó Ádám

Röviden:

Összefüggésben van azzal, hogy a google nem szereti, ha azonos címen ugyanaz a tartalom.
pl ha www.teoldalad.oldal tartalma ugyanaz mint teoldalad.oldal tartalma

Ez nyílván így van...
Ez úgy kerülhető el, ha az egyiket kompletten átirányitod a másikra, htacces segítségével.
8

5 éves

Poetro · 2014. Jún. 17. (K), 11.08
Szerintem nem kínos 5 éves fórumbejegyzésre beírni egy reklámot? Ráadásul olyan oldalra, amit semmiképp se ajánlanék egyik fejlesztőnek sem?