ugrás a tartalomhoz

Előző oldal lekérdezése

S3RI0US · 2009. Nov. 21. (Szo), 14.08
Hali!

Lenne egy kérdésem miszerint: Hogy tudom megnézni PHP-ban, hogy mi volt az előző megnyitott oldal, és ha nem az volt amit én szeretnék, egy ERROR üzenetet irjon ki?

Üdv.
Tamás
 
1

http referer?

Arnold Layne · 2009. Nov. 21. (Szo), 14.25
$_SERVER['HTTP_REFERER']?
2

Nem megbízható

Joó Ádám · 2009. Nov. 21. (Szo), 18.16
A referert úgy használd, hogy nem különösebben megbízható. A böngésző vagy elküldi, vagy nem, és csak akkor, ha linkre kattintva vagy űrlapot küldve érkezett az adott oldalra (tehát ha a címsorba írta a címet, akkor nem).
3

Milyen módszerek használhatók

Arnold Layne · 2009. Nov. 21. (Szo), 19.19
Milyen módszerek használhatók még ezen kívül?
És mi az ami megbízhatóbb, mint a referer?
4

Attól függ

Joó Ádám · 2009. Nov. 21. (Szo), 21.20
Attól függ, mi a feladat. Saját domainen belül akár süti vagy AJAX használata is elképzelhető, de abból kifejezetten egyik sem megbízhatóbb (leszámítva, hogy ezek a kézi címmegadással is működnek).

Csak azért egészítettelek ki, hogy ne támaszkodjon a refererre, kritikus döntéseknél.
5

Magad, Uram...

tisch.david · 2009. Nov. 23. (H), 09.56
Szia!

Saját domain alól - jobb ötletem nem lévén - én egyszerűen feljegyeztem a session változók egyikében, hogy milyen URL-eket hívott az illető, így minden kérésnél a kezemben volt, hogy mi volt az előző oldal. Nem túl cseles megoldás, de működik.

Üdv:

Dávid
6

Ez a két megoldás megoldja,

atomjani · 2014. Már. 14. (P), 19.31
Ez a két megoldás megoldja, de lehet, hogy nem fog tetszeni.
1. megoldás: iframe-ban oldod meg. Az a lényeg, hogy nem látja, hogy hova jut el, mert a webcím nem változik.
2. megoldás. Az eredményt ugyanarra az oldalra rakod. Simán meg tudod csinálni, hogy az elején csinálasz egy if-et. Ha az űrlap elemei ki vannak töltve, akkor kiírja a tartalmat. Ha nincs kitöltve, akkor az űrlapot fogja kiírni. Ez az egész mondjuk a cucc.php oldalon fut, akkor az űrlap és a tartalom is itt fog megjelenni, az if segítségével persze nem egyszerre mindkettő.

Ha arra vagy kíváncsi, hogy pont melyik weboldalról jött, ott javascripttel biztosan megoldható. De nem feltétlenül van ez mindenkinél bekapcsolva, illetve noscript is előfordulhat.