ugrás a tartalomhoz

MP3 Audio Streaming

TIV · 2009. Nov. 9. (H), 12.37
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata audio streaming-el kapcsolatban? mp3-at kellene streamingelni. A következő a cél: PHP-ból listákat tudjak generálni, amiket át tudok adni a streaming szervernek és a megfelelő számokat le tudja játszani a user web felületről (azaz egy URL egy playlistet határoz meg). Tehát minden hallgató más és mást hallgathat.

Ilyen témában még nincs tapasztalatom. Mindenképpen kelleni fog egy streaming server (szoftver) és egy lejátszó kliens oldalon. Gondolom flash alapú megoldás lenne a legjobb, mert az mindenkinek van a gépén, vagy tévedek? Flash terén a RED5öt találtam, de nem vagyok benne biztos, h minden tud amire szükségem van, elég nehezen igazodtam el az oldalán.

Máshol shoutcast és icecast szervereket dícsérik. Tud valaki iránymutatást adni, hogy a fenti dolgot mivel lehetne megoldani?

Köszöntem!
TIV
 
1

Icecast

janoszen · 2009. Nov. 9. (H), 20.19
A Red5 RTMP szerver, a Shoutcast, Icecast pedig MP3 stream szerver. Az előbbit triviálisan tudod Flashből kezelni, az utóbbi netrádióknak jó és a zenelejátszókban szokott megnyílni.
2

Icecast

TIV · 2009. Nov. 11. (Sze), 09.28
Köszi az okosítást. A leírásod alapján nekem shoutcast kell, ám az a gond, hogy csak windowson fut, winamp pluginnel. A webszerver nálunk pedig linuxos, érthető okokból. A hangsúly ott van, hogy PHP-ből tudjak playlisteket létrehozni, azaz URL-eket, amit odaadhatok egy flash lejátszónak, hogy kezdje el lejátszani. Ráadásul az is érdekelne, hogy a számok hallgatásakor, melyiket meddig hallgatta a user...Tudjam pl, hogy xy számot a felénél abbahagyott Jóska Pista... Esélytelen, hogy ilyet loggoljon valahol?

Egyelőre úgy néz ki, hogy Icecast felé kacsintgatok.

Köszi!
4

Icecast

janoszen · 2009. Nov. 13. (P), 01.41
Az Icecast Linuxon is fut, szóval szerintem, az kell Neked.
3

Music

CjTemplar · 2009. Nov. 13. (P), 00.43
Üdvözletem ,van egy Internet rádióm ,de csak url címem van ,amit én adogatok meg levelekben ,msn -en ,kiteszem fórumokra ahol érdekelt lehet ,ám így nem jutok komolyabb hallgatószámhoz.

Esetleg nem tudna valaki egy olyan ingyenes oldalt ,ahol az url linkem felkerülne egy listára ahol kiválasztható lenne a sok DJ közül ?

Olyanra gondoltam hogy van egy stílus ,és azon belül a rádiózó felhasználók ,akikre rá lehet klikkelni és már szól is a zenéjük.
Én is ilyen listán szeretnék lenni ,Shoutcast-el meg is oldható azt tudom ,ám én IceCast-en keresztül keverek ,és ahhoz kapcsolódóan nem találtam semmiféle komolyabb gyűjtőoldalt ahol több 100-an ,esetleg több 1000-ren megfordulhatnak.


Tudna segíteni valaki ?
5

Külön kérdés, külön téma

janoszen · 2009. Nov. 13. (P), 01.41
Mint az jó szokás minálunk, külön kérdés, külön téma. Szóval küldd be új témába és talán választ is kapsz.