ugrás a tartalomhoz

Hogy tetszett az idei webconf?

gabesz666 · 2009. Okt. 4. (V), 16.32
Sziasztok!

Nektek hogyan tetszett az idei webconf? Nekem nagyon bejött, csak egy kicsit kevés egy évre :)
 
1

jo volt, bar szerintem a

Tyrael · 2009. Okt. 4. (V), 20.47
jo volt, bar szerintem a silverlight picit felul volt reprezentalva, dehát ugye egyrészt szponzor, másrészt meg csak abból lehet szervezni, amire jelentkezik előadó.
ami meg szerintem problema volt, az az hogy a kinyomtatott timetable-okon nem volt feltuntetve az eloado neve, ezert szerintem egy csomo ember lemaradt a Turbó fokozatról pl. mert ránézésre semmit mondó, de Bártházi András neve nekem önmagában elég volt, hogy rájöjjek, hogy ott a helyem.
a másik dolog pedig hogy a zárszótól picit többet vártam, még voltak olyan előadások, ahonnan le sem értek az emberek, mire már el is lett hadarva a záró beszéd.

ja, illetve majdnem kihagytam egy fontos dolgot, nem megfelelően lettek felmérve az egyes előadásokra várható látógatólétszámok.
Tavaly pl. András megtöltötte Prágát, most pedig a legkissebb 40 fős teremben adott elő a legutolsó időpontban.
Ugyanígy Palócz István előadásán is majdnem annyian álltak, mint ültek (nekem sikerült is a falat támasztva felkapcsolnom a villanyt félidőnél :D).

Remélem jövőre ismét a szokott időben lesz, mert akkor már csak fél évet kell várni rá :)

Tyrael
2

Nekem is nagyon tetszett..

Ktamas · 2009. Okt. 4. (V), 22.39
viszont szerintem kicsit rövidek voltak az előadások, legalábbis egy-kettő gyorsan elrepült. :)

Illetve ha már Microsoft a szponzor, akkor tarthattak volna Silverlight helyett 1-2 ASP.net-es előadást is.

Tamás
3

\m/

duplabe · 2009. Okt. 5. (H), 09.49
Akár csak tavaly, idén is nagyon jó volt. 6 nagyon jól összerakott és érdekes előadást láttam, sok érdekes dolgot hallottam. Lehetne sűrűbben, mondjuk fél évente :)

A terem kihasználtság tényleg fura volt. Pl: a New York II teremben a Djangos előadáson mozdulni se lehetett szinte. És az első HTML5 vs. Flash-en sem, viszont ahány előadáson voltam a Budapest teremben (webanalitika, ustream) bőven volt hely. Bár gondolom nehéz kitalálni, hogy melyik előadásra milyen érdeklődés lesz.

Meg ha jól láttam még a rendezvény napja előtti módosításhoz képest is voltak változások a programban, de a nagy kinyomtatott programoknak hála nem volt belőle gond.

Köszönet a szervezőknek, az előadóknak és a támogatóknak :)
4

Foglalás

gabesz666 · 2009. Okt. 5. (H), 11.18
Legközelebbin lehetne olyan, hogy a neten ne csak regisztrálni lehessen, hanem megmondani, hogy ki melyik előadásra kívácsi, így felmérhető, hogy melyik előadást hova kéne szervezni, kb. mennyi ülőhellyel.

Ja és amúgy tényleg köszönet a szervezőknek, előadóknak és támogatóknak!
5

A katedrális és az antivárium

nagybence · 2009. Okt. 5. (H), 11.32
Talán a legérdekesebb előadás. A srác kicsit dilis, de nagyon bírtam az előadását. A moly.hu-t mutatta meg megvalósítás oldaláról. Ruby on Rails-t használt teljes egészében. Nagyon tanulságos és gyakorlatias előadás volt. Minden mondatát fel fogom tudni használni.


http://www.qualityontime.eu/articles/web-konferencia-2009
6

némi background

Hodicska Gergely · 2009. Okt. 5. (H), 12.31
Sajnos az idei konf szervezése időben megcsúszott egy kicsit (ez látszik az esemény időpontjából is). Ennek fő oka az volt, hogy létrejött egy egyesület a háttrében, aki majd a következő konfokat, és hasonló eseményeket fogja szervezni. Ebbe kicsit naivan vágtunk bele, előre elképzelhetetlen bürokráciával kellett megközdeni, majd drága AXA-val is volt pár körünk. Ezenkívül meg kellett kűzdeni PP hiányával is, apu nélkül pár dolog nehezebben ment. Szintén overhead volt, hogy a site új alapokra került, ami szintén nem teljesen a tervek szerint ment időben. A lényeg, ezen faktorok miatt nem tudtunk mindent úgy megcsinálni, ahogy szerettük volna, illetve hogy tanultunk ezekből.

Jővőre a tervek szerint ismét május végén lesz a konf. Az már idén úgy volt, hogy lehet az előadásokra szavazni, aminek az eredménye segítene minket, mind az előadások elbírálásában, illetve a megfelelő méretű termekbe való beosztásba. Illetve ami nagy vágyunk, hogy tudjunk külföldi előadókat is meghívni, csak ennek ugye meg kell tudni szervezni a kötlség oldalát is.

Meg ha jól láttam még a rendezvény napja előtti módosításhoz képest is voltak változások a programban, de a nagy kinyomtatott programoknak hála nem volt belőle gond.
Előzetesen úgy volt, hogy Pataki Máté képes lesz egyszerre két teremben is moderálni, de végül úgy döntöttünk, hogy mégsem állítjuk ilyen kihívás elé. :P

Illetve ha már Microsoft a szponzor, akkor tarthattak volna Silverlight helyett 1-2 ASP.net-es előadást is.
A szponzorokkal mindig megbeszéljük, hogy a támogatás és az előadások függetlenek egymástól. Csak azért nem tud előadni valaki, mert támogató. Az MS előadók profi előadók, és az előadások is jól össze vannak rakva, ezért pl. én ezért szeretem őket.

bar szerintem a silverlight picit felul volt reprezentalva, dehát ugye egyrészt szponzor, másrészt meg csak abból lehet szervezni, amire jelentkezik előadó
Kb. pontosan ez történt, az MS esekkel az előadásokkal jelentkezett, és úgy gondolták, hogy az idei évben számukra az az egyik legfontosabb újdnság, ezért ezt szerették volna minnél jobban bemutatni, illetve szempont volt az is, hogy ezek egy nem .NET backendű site számára is érdekesek lehetnek. Személy szerint én is egyre jobban kapacitálnám, hogy ne ennyire evangelizáló jellegű előadások legyenek, hanem olyanok is, amik egy .NET fejlesztő számára is érdekesek lehetnek. Jövőre igyekszünk ezt még jobban kommunikálni.
7

prezentációk

kalamona · 2009. Okt. 10. (Szo), 18.27
Sziasztok szervezők és köszönöm szépen munkálkodásotokat a dolgokban! Tényleg nagyon jó kis nap volt. Elérhetőek lesznek a prezentációk, demók, miegymások valamilyen formában az eddigi évek mintájára? Volt pár nehéz döntésem és jó volna belekukkantani mi történt a másik termekben... :)
9

Programfüzet alól elérhetők

Török Gábor · 2009. Okt. 17. (Szo), 14.18
Folyamatosan töltjük fel őket a programfüzethez, ahogy az előadóktól megkapjuk az anyagokat.
10

Már felfedeztem

kalamona · 2009. Okt. 19. (H), 01.07
Köszi! Azóta már felfedeztem, hogy elkezdtek megjelenni.
8

Nagyon jó volt

zila · 2009. Okt. 14. (Sze), 21.40
Nagyon tetszett a konf, egy buta döntést hoztam csak: kihagytam a Turbó fokozat előadást és helyette a SenseNet-et néztem meg. Nem is tudom hogy dönthettem így. Jövőre is ott a helyem :)