ugrás a tartalomhoz

Milyen URL formátumot érdemes használnom?

solikka11 · 2009. Aug. 7. (P), 15.50
Sziasztok!

A kérdésem a következő lenne:

Jelenleg a honlapjaim úgy működnek, hogy van egy index.php fájl és minden egyes oldalt ebbe ágyazok be, tehát a felhasználó mindig az index.php-t látja, és a $_GET[p] értéke alapján töltöm be az aktuális oldalt. Tehát például így néz ki egy link: www.xy.hu/index.php?p=forum/msg

Nem rég feltűnt hogy nagyon sokan, ettől eltérő megoldást alkalmaznak, mint itt a weblaboron is, tehát így néz ki egy link: http://weblabor.hu/forumok/php/bekuldes
Ez esetben gondolom minden egyes fájl elejére és végére elhelyezik include-al a közös részeket mint például a menürendszert.

A kérdésem az lenne, hogy miért használják ennyire elterjedten ezt a módszert? Pedig szerintem amit én használok az hatékonyabb! Esetleg a keresők jobban szeretik az ilyen formátumot?

Még valami: Az számít valamit hogyha magyar helyett angol mappaneveket/fájlneveket használok. Esetleg a keresőknél? Egyszerűen megszokás miatt használom, de jobb így szerintem mivel így nem kell az ékezetek elhagyásával foglalkozni.
 
1

Nem!

Tanul0 · 2009. Aug. 7. (P), 15.55
Nem, úgyan úgy beágyazással van megolda ez is, de ajánlom figyelmedbe a rövid webcímek készítése és kezelése cikket itt a weblaboron.
2

Köszönöm!

solikka11 · 2009. Aug. 7. (P), 16.06
A belinkelt cikk pontosan válaszol a kérdésemre. Nagyon köszönöm!