ugrás a tartalomhoz

Átméretezhető, scrollbar-os box

sziki · 2009. Aug. 5. (Sze), 09.23
Hello Mindenki!

Szeretném a segítségeteket kérni. Hogyan tudnék egy olyan box-ot készíteni mint amilyen ezen az oldalon találhtaó a 4. hozzászólásban.
Tehát ha a benne lévő szöveg megköveteli van scroll (overflow: auto), nincs sortörés (white-space: nowrap), ellenben a box mérete a browser méretéhez igazodik.

Ha meg adom a box magasságát és szélességét -hogy működjön az overflow-, akkor ugyan lesz scroll, de doboz mindíg fix méretű lesz, ha átméretezem a böngészőablakot akkor is. Lehet, hogy van valami js a dologban?

Kösz a segítséget!

sziki
 
1

nincs js

gex · 2009. Aug. 5. (Sze), 10.06
a google hirdetéseken kívül nincs js az oldalon. tisztán html és css a doboz is, a forrás átböngészésével választ kapsz minden kérdésedre.
2

Valami hasonló van azon az

Poetro · 2009. Aug. 5. (Sze), 12.41
Valami hasonló van azon az oldalon:
<div style="
 margin:5px 15px 15px;
 padding:8px;
 border-style:solid;
 border-width:1px;
 border-color:#ACA899 #FFFFFF #FFFFFF #ACA899;
">
 <div style="
  overflow:hidden;
  width:100%;
 ">
  <h4>Code:</h4>
  <div style="
   height: 35em;
   overflow:auto;
   width:100%;
  " class="scrollbox">
   <pre>Tartalom</pre>
  </div>
 </div>
</div>
De amint látszik fix magasságú, 35em magas a doboz. Nem tudom mit értesz azon, hogy átméretezhető, mert azon az oldalon nem lehet átméretezni.
Ha mégis szeretnéd átméretezhetővé tenni, az nem lesz kis feladat, hacsak nem használsz valami frameworkot, és persze ahhoz JavaScript ismeretek szükségesek. Hasonlóan lehetne megcsinálni, mint ezt a hozzászólás dobozt az oldal alján itt, aminek az alján van egy kis grippie, amit megfogva változik a szövegmező magassága.
3

átméretezhetőség

gex · 2009. Aug. 5. (Sze), 12.56
a liquid layoutban lévő 100% széles div-re írta hogy ha átméretezi az ablakot akkor átméreteződik maga a div is. a sorok nem törésének pedig a pre elem a kulcsa. csak ezt így nem akartam leírni, mert ezek a kérdések már lassan kaphatnának egy vicc címkét is.

viszont neked látom rengeteg szabadidőd és arany szíved van. ;)
4

Ezen már túl vagyok. Csakhogy

sziki · 2009. Aug. 5. (Sze), 13.30
Ezen már túl vagyok.
Csakhogy sajnos ez nekem nem működik. Ezért bátorkodtam feltenni itt a kérdést. A box vízszintesen széttolja az oldalt. Az átméretezést valóban a szélességére értettem.
5

nem tolja szét

gex · 2009. Aug. 5. (Sze), 13.57
nem tolja szét. 100% széles, így a szülő elem szélessége a mérvadó. ezt írtam a 3-as hozzászólásban is.