ugrás a tartalomhoz

gwt (gxt) java - hibernate alkalmazás jól fut a shell-ben de nem kapcsolódik adatbázishoz a localhostra töltött .war

Ustak · 2009. Aug. 1. (Szo), 16.25
Gxt alkalmazás fejlesztését végzem, és ebbe a problémába ütköztem. Már kb két hónapja foglalkozok vele, egy meglévő alkalmazást "folytatok", ez volt a megbízó kérése :-). Úgyhogy java ismereteim, bár igyekszem, hiányosak. A fejlesztés menete: eclipse-ben fejlesztés, development-shell ben teszt, .war fordítása ant-al és fel a központi szerverre. Minden jól is működik, ám most hogy van egy kis időm, itthon is felhúztam egy tomcat5.5 szervert. (A firebug miatt lenne jó ha nem csak a hosted-browserben fejleszthetném). A központi szerver és az itthoni is gépem is linux. Tehát a .wart feltöltöm a localhost -ra a tomcat-managerrel, szépen el is indul az alkalmazás, de az adatbázishoz nem csatlakozik.
Hibernate -et használunk. A hibernate.config.xml megfelelően van beállítva, és mint mondtam a development-shellben jól fut és kapcsolódik.
Mit nézek el? Ez valami classpath probléma lehet? Mint mondtam ugyanaz a war a központi szerveren jól működik, és kapcsolódik.
Köszi a segítséget:
Gábor.
 
1

log

Ustak · 2009. Aug. 1. (Szo), 21.36

SEVERE: Allocate exception for servlet CcUiAuthenService
java.lang.ClassNotFoundException: com.google.gwt.user.client.rpc.RemoteService
A localhost.log -ban ezt kapom: Látom, hogy nem találja az osztályt. De miért? A .war ban nem kellene benne lennie? (Nyilván benne van, egyébként a központi szerveren miért működik?) Gondolkozom tovább...
2

Megoldás

Ustak · 2009. Aug. 3. (H), 21.00
Először arra gondoltam lefuttatok egy vimdiff kozponti##kukac##server.hu localhost -ot :-)))), ám aztán mégis manuálisan csináltam, és egy dpkg -L tomcat5.5 (ami nem az én ötletem volt de szerintem nagyon jó ötlet) megadta az egyszerű választ:
a /var/lib/tomcat5.5/shared/lib/ -ben megtaláltam a központi szerveren azokat a .jar- okat, melyek nálam nem voltak meg. Egy scp és lám, már működik is.
Gondoltam leírom a választ, hátha valakit érdekel :-)
Üdv:
Gábor.