ugrás a tartalomhoz

Komode Edit - bugos auto kiegészítés

Max Logan · 2009. Júl. 20. (H), 20.21
A szitu: szerkesztek egy fájlt, amire be van állítva, hogy ő HTML. Nyitok egy tag-et, majd elkezdem gépelni a nevét. Ekkor szépen feldob egy ablakot, amiben ott vannak a HTML tag-ek. De nem mindegyik. Ha elkezdek gépelni egy olyan tag nevet, ami nincsen a listában (pl. button, strong), akkor kiakad ez az automatikus tooltip funkció.

Kitörlöm a sort, majd elkezdem újra, pl. egy INPUT-tal. Ekkor az INPUT-ot kiegészíti, de a tulajdonságoknál nem hoz fel mindent lehetség INPUT elemre jellemző tulajdonságot.

Másnál is jelentekezik ez a bug vagy csak nálam hülyül így a Komodo Edit?

Egyébként hogyan lehet bővíteni a HTML tag-ek listáját?
 
1

Ismerős

Endyl · 2009. Júl. 20. (H), 21.00
Nálam is csinálta/ja. Sőt olyan is volt/van, hogy a záró tag-et rosszul értelmezi, olyankor meg szívbajt kapok, hogy valahol elszúrtam az egymásba ágyazást... roppant bosszantó.

Először arra gyanakodtam, hogy valamit a doctype ellen vétek, azért nem írja ki az adott tag-et, de nem. Én annyira jutottam, hogy amikor már mély egymásba ágyazások vannak, egyszerűen "elveszti a fonalat". Ugyanis ha kikommenteltem egy nagyobb részt, általában a maradék kevésre megint jól működött a kiegészítés; emlékeim szerint.

A tagek listáját bővíteni meg úgy lehet, hogy a html add-onhoz tartozó UDL fájlokat szerkeszted, Luddite-tal komodo kiegészítést varázsolsz belőle, és újra telepíted az add-ont.
Én ezt ActionScript-hez próbáltam, hogy felismerje az 'internal' keyword-öt... csak plusz egy sort tettem hozzá a kulcsszavak listájához az UDL-ben, megcsináltam a kiterjesztést, telepítettem, működött is majdnem tökéletesen. Mindössze a Smart Indent nem akart működni utána AS-nél... (pedig az original, svn-es open komodo forrást használtam alapként)
Szóval remélem jár erre valaki okosabb, vagy aki nagyobb sikerrel járt, és elmondja, hogy ő hogy csinálja jól :)