ugrás a tartalomhoz

"Automatikus" bejelentkezés

vargaz · 2009. Júl. 10. (P), 21.25
Hi!

Úgy szeretnék belépni felhasználói név / jelszóval védett oldalakra,
hogy a bejelentkező formot ne kelljen kitölteni minden alkalommal.

Például a weblabor bejelentkező oldalán van két beviteli mező:

<input type="text" maxlength="60" name="name" id="edit-name" size="60" value="" tabindex="1" class="form-text required" />
<input type="password" name="pass" id="edit-pass" maxlength="128" size="60" tabindex="2" class="form-text required" />

Ezt a két mezőt hogyan tudom kitölteni és továbbhívni, hogy a bejelentkezés sikeres legyen. Természetesen nem a jelszó kitalálás vagy az azonosítás megkerülése a cél, hanem hogy letárolt felhasználói név / jelszó párossal, újbóli megadás nélkül be tudjak jelentkezni!

Üdv!
 
1

session

Poetro · 2009. Júl. 10. (P), 21.44
Pl a Weblaboron úgy van megoldva, hogy a session jó eséllyel szinte sose jár le, vagyis csak pár nap hét múlva. Ezt persze csak saját session kezelővel lehet megoldani ahol a session információt a PHP saját sessionkezelője helyett mondjuk saját fájlban, vagy adatbázisban tárolod. Bővebb információhoz lásd a PHP session-el foglalkozó oldalait.
3

A PHP session megoldás jónak

vargaz · 2009. Júl. 13. (H), 15.03
A PHP session megoldás jónak látszik, ha müködik. Remélem hamarosan ki tudom próbálni, hogy esetembe ez megoldást jelent e!
2

Lehet hogy rosszul

Baldric · 2009. Júl. 11. (Szo), 17.12
Lehet hogy rosszul értelmeztem a kérdést, de nem azt szeretnéd megoldani hogy ne a saját oldaladra lehessen automatikusan belépni, hanem bárhova máshova?
Ez könnyű, legalábbis ha operát vagy firefoxot használsz, mert mindkettő képes külön javascriptet futtatni az oldal betöltésekor, a kettő megoldása hasonló is egyébként, mindkét esetben annyi a dolgod hogy készítesz egy js fájlt, ami mindig lefut minden oldalon, a fájlban létrehozol egy tömböt amiben eltárolod a formok id-jét és a név jelszó párost, az oldal címével együtt, és ha olyan oldalra lépsz ami benne van ebben a tömbben, akkor beírja az adatokat és elküldi.

Én mondjuk úgy csinálnám hogy ha belépsz egy oldalra akkor lenne lehetőséged sütiben eltárolni ezeket az adatokat, és a js fájl mindig ezt a sütit keresné, ha talál, akkor ott ez alapján küldené a formot, szerintem ha értesz picit a js-hez akkor ez 10-20 perces meló, és valóban javít a felhasználói élményen.

A megoldás neve firefox esetén greasemonkey, opera esetén pedig opera user javascript.

Ha operát használsz ez mondjuk talán felesleges, mert beállíthatod hogy egy egyszerű egérgesztussal jelentkezzen be, ezzel veszítesz kb fél másodpercet, de az már nem tragédia szerintem.
4

A webböngésző specifukus

vargaz · 2009. Júl. 13. (H), 15.04
A webböngésző specifukus megoldások nálam nem jöhetnek szóba, már csak azért sem mert a kliens oldalon nem jelenhet meg a password.

Itt valójában a következő dologra kellene megoldás: Egy saját oldalra bejelentkeztetem a felhasználót, ezen az oldalon lennének linkek más oldalakra pl. weblabor, ami szintén igényel azonosítást. Természetesen más felhasználó/jelszó párossal, ahová szeretném ha úgy jutna el hogy nem kellene újból megadni az oldalspecifukus azonosítást. Tehát a saját oldalon én tudom ki a felhasználó és le lenne tárolva neki a weblaborhoz szükséges username/password páros, és ő így egy kattintással be tudna menni a kivánt oldalra. Tehát az a cél hogy a bejelentkező formot ne kelljen kitölteni a felhasználónak ebben az esetben.