ugrás a tartalomhoz

Több PNG fájlból egy kép készitése GD Library-val

NestQuick · 2009. Május. 27. (Sze), 12.24
Hali Mindenkinek!

Kezdő vagyok még GD Library terén, szóval a következőben szeretnék segítséget kérni:
A most készülő weboldalamon, lenne egy kép amit a felhasználó több .png képből rak össze (mint egy neveldében, pl: az első kép a háttér, a második a karakter feje, harmadik a teste stb.), csak nem tudom a sok .png képet h egyesítsem egy képpé (nem muszáj png-vé, elég jpg-vé)...

Előre is köszönöm a segítségeteket.
 
1

imagecopy

Poetro · 2009. Május. 27. (Sze), 13.17
2

alpha

SamY · 2009. Május. 28. (Cs), 07.33
Amivel meg fog gyűlni a bajod, az a png alpha csatornája, amire szükséged lenne a fent leírt dolog megvalósításához (nyilván a karaktered körül a képnek transparent -nek kell lennie). Pár éve Én is szívtam ezzel, nem emlékszem már mi volt rá a megoldás - nekem mask -oláshoz kellett -, de ha megtalálom, megírom. Addig is ajánlom a google -ben a "php gd png alpha" kulcsszavakra való keresést.
3

imagemagick

gex · 2009. Május. 28. (Cs), 09.04
az imagemagickre épülő imagicknek van egy compositeImage függvénye amivel nagyon egyszerűen egymásra pakolhatóak a képek. én átlátszó (8 bites) png-kkel használtam már, alfa-csatornás tapasztalatom még nincs vele.

persze az imagemagickkel lehet parancssorból is játszani, csak előbb el kell olvasni a méretes doksiját, de ha ezen túlvagy akkor bármit meg tudsz csinálni egy képpel.
4

no igen, az imagemagick -ről

SamY · 2009. Május. 28. (Cs), 13.59
no igen, az imagemagick -ről én is csak jót hallottam eddig, viszont ha nem saját szervered van, csak bérelsz, ügyfélé - vagy főleg ha free -, és ott nincs telepítve, akkor esélyed sincsen erre építkezni:S
5

ez bármire igaz lehet

gex · 2009. Május. 28. (Cs), 14.51
jó hát ilyen alapon ugyanez elmondható a gd könyvtárról is. bá az igaz hogy az sűrűbben van fent. mindenki válasszon az igényeinek megfelelő tárhelyet. ;)