ugrás a tartalomhoz

Body hattere - tanacsra van szukseg!

zoliky · 2009. Május. 19. (K), 23.35
Hello!
A kovetkezo kepet szeretnem body hatternek: http://img142.imageshack.us/img142/862/poza3.png
A CSS Kod:

body {
  background: #fff url("images/bodybg.jpg") no-repeat top left;
}
A kep merete 1024x768. A problema az, hogy az oldal fuggolegesen hosszab mint a kep es akkor kilatszik az alatta levo feher hatter.

Egyes oldalakon ugy oldottak meg a problemat, hogy a kep also resze beleolvad egy szibe, peldaul szurkebe, es akkor siman meg tudom oldani igy:

body {
  background: #ccc url("images/bodybg.jpg") no-repeat top left;
}
Nem tudom ha okos megoldas a "beleovadas" (gradient) az en esetemben, mert a kep also resze picit kulombozok a hagyomanyos hatterektol, vagyis a ket szele kulombo szinu. Melyik lenne a legjobb megoldas?

Koszonom!
 
1

a kép szerkesztése

Baldric · 2009. Május. 20. (Sze), 08.10
A kép szerkesztése szerintem jó ötlet lenne, ezt a képet könnyedén át tudod alakítani úgy hogy ismétlődő háttérként betéve ne látszódjanak az illesztések ( ismétlődő háttér tutorial ).
Esetleg a kép széleit is átszínezheted úgy, hogy szépen passzoljon a háttérszínhez, például így: weboldal vignette effect-es háttérképpel
Smashing cikk a témáról: Backgrounds In Web Design: Examples And Best Practices
2

szerintem nem olyan egyszeru!

zoliky · 2009. Május. 20. (Sze), 11.13
szerintem nem olyan egyszeru! A kep felso resze kulombozik az also resztol (szinekbe). Ha ismetlodo hatternek rakom be akkor a felso resz ujbol elojon, es nem szeretnem!

Peldaul megnyulik az oldal fuggolegesen azt szeretnem, hogy az also szinek olvadjanak bele egyetlen egy szinbe!

A "vignette effect" nem tudom ha jo otlet, mert kilatszanak a szelek. Itt van egy jo pelda: http://www.blellow.com/images/body_bg.jpg . A kovetkezo linknel az a szerencse, hogy beleolvad egy szinbe az egesz! Az en esetembe nehez, mert nem ugy talaltam ki a hatteret! Az en hatterem foltos.
3

Tükrözés

palotaiond · 2009. Május. 20. (Sze), 21.42
Nem mindig mutat jól, de a tükrözés engem már sok ilyen esetben húzott ki a "csávából".
Szerintem esetedben jól mutatna.
4

mit ertesz tukrozes

zoliky · 2009. Május. 21. (Cs), 11.12
mit ertesz tukrozes alatt?
Masok azt mondtak vagjak ki 1px-es csikot a kep also reszebol es rakjam be BODY hatternek.

A BODY utan pedig hozzak letre egy masik DIV-et es annak rakjam be a normalis kepet. Mondjuk ez jol hanzik, de nem mukodik rendesen (talan nem csinaltam jol ?). Esetleg ha tudnatok adni egy tutorialt jol jonne! Kar, hogy nem birom kihasznalni a CSS3-at, ott lehetne egy HTML tagra ket kepet rakni! Az oldalam mukodo kepes kell legyen IE6 alatt.
5

tükrözés..

Nutec · 2009. Május. 21. (Cs), 12.50
http://kepfeltoltes.hu/090521/pozatukrozve_www.kepfeltoltes.hu_.png

Valami ilyesmihez mit szólnál? A képet áttükröztem mindkét irányba így ismétlődés esetén mindkét oldalról ugyanolyan. Bár azért látszik, hogy tükrözve lett!:(
6

Erre gondoltam...

palotaiond · 2009. Május. 21. (Cs), 21.12
... bár így ránézve nem tűnik annyira varázslatosnak, mint azt elképzeltem.
7

Hát igen :(

Nutec · 2009. Május. 22. (P), 09.05
Amikor nekiálltam én is jobbra számítottam. Pedig még vágtam is le az eredeti képből. Lehet ha az ember egy kicsit többet belenyúlkálna még photoshoppal, akkor többet ki lehetne hozni belőle...
8

Ha tanácsra van szükséged,

frenzy · 2009. Május. 22. (P), 15.53
Ha tanácsra van szükséged, akkor szerintem keress másik hátteret. Vagy akár ehhez hasonlót is össze tudsz ütni PhotoShop-ban. Nem egy roppant bonyolult művelet.

Mellékesen, én is megpróbálkoztam a tükrözésével, de mivel a szélei kifele haladva sötétülnek, így mindig ott marad az a sötét csík, amiből az ember rögtön rájön a trükkre.

Netán ennyire ragaszkodsz ehhez a háttérhez?
9

Igen, ragaszkodok a

zoliky · 2009. Május. 22. (P), 19.39
Igen, ragaszkodok a hatterhez. Szerintem nem erdemes valtani, majd csinalok egy "Foreground to Transparent" gradienst es kicselezem. Koszi!