ugrás a tartalomhoz

Képfeltöltés....

rosegirl17 · 2009. Május. 19. (K), 11.57
Sziasztok!
Remélem valaki tud majd nekem segíteni. Tehát nagyon analfabéta vagyok a Mysql rendszerhez és az adatbázishoz, sőt a weblapszerkesztéshez is, azonban a rendszergazdánk baleste miatt mégis szükségem lenne segítségre. Van egy élő weblap amelyen szeretnék képeket cserélni, márhogy feltölteni a szerverre hogy az mások által is látható legyen. Jogosultságom van, be is tudok lépni, előhívni is elő tudnám csak valami mégiscsak nem működik. Van egy sima képem teljesen átlagos .jpg formátumú amit szeretnék felrakni egy helyre most jelenleg a kép helyére kiírtam hogy jelenleg feltöltés alatt, de égetően kellene kirakni másikat. Tudna nekem segíteni valaki abban hogy hogyan töltsem fel de úgy tényleg lépésről lépésre mert nem ismerem a rendszert csak a kódokat ismerem ha fel van töltve a kép a többi menne... Nem sok képről lenne szó szóval azt gondolom mehetne a szerverre. Eddig echo '<a href="images/start/23_m.jpg" target="skep"><IMG src="images/start/23_s.jpg">'; így nézett ki, így vannak a főoldalon a képek, de nem tudom elérni hogy ha importálom a képet ugyanebbe az images-be rakja, de ez biztos a tudatlanságom. Tud valaki nekem segíteni? Köszönöm
 
1

ismét autót szerelünk?

eashlon · 2009. Május. 19. (K), 12.05
Szia!

Hidd el nekem itt mindenki szívesen segít, de így egyelőre elég kevés az információ.
Kicsit bővebben kifejthetnéd, hogy pontosabban milyen rendszerben, mivel, hogyan töltöd fel a képet, mi jeleníti meg, stb... vagy legalább annyit amennyit te látsz belőle, ha nem is tudsz pontos válaszokat.
vagy esetleg berakhatsz bátran egy linket, és akkor legalább az eredményt (avagy hiányát) látva tudnak a srácok segíteni.

Esetleg kukkantsd meg ezt :)
2

köszönöm szépen

rosegirl17 · 2009. Május. 19. (K), 12.36
Kedvesek vagytok tényleg. Nem is tudom hogy mit is írjak. Az oldal amiről beszélek www.tapetadecor.hu. pl ami a főoldalon megtalálható azokat a képeket szeretném kicserélni. Azt hogy "feltöltés alatt" azt én írtam ki. Ez volt a legkönnyebb része a dolognak. Welcome to phpMyAdmin 2.11.4 ez a rendszerem van az egészhez de abszolút semmi fogalmam nincs hozzá. A Ftp kapcsolatot létesítettem TC-en keresztül, de sehova tovább. Nem tanultam ilyesmit, csak amennyit kisakkoztam úgymond úgyhogy elnézést ha hülyeséget írok néha. A főoldalba beleírni meg ilyenek mennek azzel nincs gond egyedül a képek amivel nem boldogulok. :)
3

Ftp.

solkprog · 2009. Május. 19. (K), 13.01
Ftp-n csatlakozz.
Ott lesz egy "images" nevezettű mappa benne meg egy "start" nevezettű. Azon belül lesznek a képek. Annyi a dolgod hogy lecseréld őket (az egyszerűség kedvérét az új képeknek is ugyanaz legyen a neve mint a régieknek, így nem kell átírogatnod a kódot)
De nyilván az volna a szép ha normálisan elneveznéd a képeket pl diszes_tapeta.jpg stb stb. majd kijavítanád a kódod (alt="" -ban meg megadnád a magyarázó szöveget a képhez)

phpMyAdmin-t meg hagyd az nem fog kelleni neked most.
Ha valahol elakadtál szólj.

üdv,
Balázs
4

:)

rosegirl17 · 2009. Május. 19. (K), 13.33
Köszönöm szépen, annyira megnyugodtam hogy azt a bonyolult programot nem kell használnom egyenlőre, éppen kínaiul is írhatták volna, de már megvettem két könyvet és fel fogom térképezni hogy is kell, meg mi mire is való. A kérdésem még annyi hogy egy simán általam készített képet, jelen esetben meglepő módon tapétát raknék fel, hogyan tudom ezt megtenni már a szerkesztésére gondolok vagy kiolvasható a többiből ahogyan a többi van annak a mintájára csináljam? Jaj nagyon kellemetlen hogy ilyen kérdéseket vagyok kénytelen feltenni elnézést érte. Még egy dolog hogyan cserélem át a képet ftp-n van ennek valami bevált módja, elég ha csak fogom és bemásolom, rákérdez, felülíratom vagy naiv vagyok és ez ennél bonyolultabb? Így akkor felkerül a szerverre maga a kép is ugye (már arra gondolok hogy nem csak az elérési útvonal hanem konkrétan a kép is )? Tehát nekem nem kell tárolnom a gépen ezeket?
Tényleg köszönöm szépen.
5

igen, igen, és "nem"

solkprog · 2009. Május. 19. (K), 17.01
phpMyAdmin nem olyan bonyolult csak annak látszik. De amíg nem tudod mit csinál, mire jó, és legfőképp nem tudod használni addig ne tedd mert könnyen törölheted az adatokat!!!

egy simán általam készített képet, jelen esetben meglepő módon tapétát raknék fel, hogyan tudom ezt megtenni már a szerkesztésére gondolok vagy kiolvasható a többiből ahogyan a többi van annak a mintájára csináljam?
- Nem biztos hogy értem a kérdést de: a képméretei legyenek közel ugyanolyanok (pixel*pixel), és lehetőleg jpg képeket tölts fel (hogy kicsi legyen a fájlmérete)

...hogyan cserélem át a képet ftp-n..
- Miután biztonsági másolatot készítettél a szerveren lévő képekről (vagy egészben összes fájlról). Egyszerűen felülírod a képeket. (Javaslom legalább az elsők képeknél egyesével! És egyesével nézd meg hogy módosult-e az oldalon.)

Tehát nekem nem kell tárolnom a gépen ezeket?
- Nem. De javasolt (biztonsági másolat gyanánt)

üdv,
Balázs
6

köszönöm szépen

rosegirl17 · 2009. Május. 19. (K), 17.51
Idő közben sikeresen megoldottam az első akadályt, tehát a képeket átméreteztem hogy jó legyen, fel is sikerült rakni, előhívtam és most jön a nagy de, tehát ez úgy volt eredetileg megcsinálva hogy amikor a kis képre rákattintott a kedves érdeklődő akkor megnyitotta egy külön ablakba ugyanazt a képet nagyobb verzióba. Az azt jelenti hogy két különböző méretű képet rakok fel a szerverre és mindegyiket a maga nevén hívom elő? Az én logikám így csinálná de lehet, hogy a valóságban nem így működik...Elméletileg jól értem hogy nekem felesleges használnom a phpMyAdmin-t? Vagy lehet gondom belőle hogy nem tudom használni?
7

igen

solkprog · 2009. Május. 19. (K), 19.08
...két féle méretben kell felrakni a szervere. Vagy. Csak nagyban de ez meg azzal jár hogy a böngészőnek le kell tölteni az összes nagy képet főoldal megnyitásánál, és nem a kicsit. Ami meg ugye lassú lesz a felhasználó számára...
Az oldalon a fele kép így van megcsinálva másik fele meg amúgy. Én javasolnám azt a változatot hogy minden képet kétszer rakj fel például a 24_n.jpg a nagy, 24_k.jpg a meg kicsi. (nem tudom mi volt az eredeti logika a képek elnevezésére)
PHP-t meg így írd át:
echo '<a href="images/start/24_n.jpg" target="skep"><IMG src="images/start/24_k.jpg">';
Konyhanyelven: Az elején legyen a nagy képnek a neve a végén meg a kicsi képé.

nekem felesleges használnom a phpMyAdmin-t
- Ehhez nem tudod. phpMyAdmin arra való körülbelül hogy grafikusan tudd kezelni a MySQL adatbázist. Ez a rendszer ahogy nézem nem adatbázisban tárolja a képeket, tehát phpMyAdmin-al ennél a feladatnál nem tudsz mit kezdeni.

Vagy lehet gondom belőle hogy nem tudom használni?
- Mire szeretnéd használni? Egyáltalán meddig akarod ellátni a Rendszergazda feladatit? Mert ha sokáig akkor nem ártana megtanulni. Meg úgy egyébként a HTML, CSS, PHP, MySQL nyelveket (kezdésként). De főleg tisztában rakni a gyereket és megtudni hogy mi-mire való, mi mit csinál...

üdv,
Balázs
8

ismét gond

rosegirl17 · 2009. Május. 30. (Szo), 12.22
Szia!

Sikerült felraknom megszerkesztve a kezdőlapra a képeket, enteriőröket, immáron kicsiben és nagyban egyaránt ( rákattintva nagy lesz :) ), azonban a következő problémám adódott. Ugyanígy a főoldalon található bordűröket nem tudom lecserélni.
Ezt látom :

echo '<td colspan="2" style="font-weight:bold; font-size:16px;">';
echo '<p>&nbsp;</p>LEGÚJABB GYERMEKBORDŰR-KÍNÁLATUNK<p>&nbsp;</p>';
echo '</td>';
echo '</tr>';
if ( $l_oquery -> Execute() && $l_oquery -> Count) {
while ( $l_oquery -> BOL () ) {
echo '<tr>';
echo '<td align="left">';
echo $l_oquery -> GetResult ('TermekAzonosito');
echo '</td>';
echo '<td align="left">';

echo '<a href="?cvm=cvm_ttermek&amp;cvp_termekid='.$l_oquery -> GetResult ('TermekID').'">';
echo '<img border="0" src="images/termek/tn_'.$l_oquery -> GetResult ('TermekAzonosito').'.jpg">';
echo '</a>';
echo '</td>';
echo '</tr>';

$l_oquery -> MoveNext();
Mit jelent ez nekem és hogyan tudom az ottlévő képeket lecserélni?
Valamint a tapéták oldalon és a bordűrök oldalán is szeretném ugye változtatni a képeket, a készletet, de a képek az image könyvtárban vannak viszont nem tudom hogy hol van a megfelelő helye ahol változtatni, előhívni lehetne... Elnézést a sok butaságért, de kb. konyhanyelven így tudtam leírni. Köszönöm a segítséget: Zsuzsanna
9

nem tanácsolnám

solkprog · 2009. Május. 31. (V), 09.34
Kezd el forgatni egy-két szakmai könyvet. sorrend:HTML+CSS, PHP, MySQL
Mert ugyan megteheted hogy a /images/termek/ ben kicseréled a képeket de nem tanácsolnám mert ahogy nézem ennek már adatbázis háttere is van. (le van tárolva a bordűr azonosítója). (Nem volna szerencsés a régi azonosítóhoz új bordűröket rendelni. mert nagy kavarodások lennének belőle.)

üdv,
Balázs
10

szia

rosegirl17 · 2009. Jún. 16. (K), 13.20
Köszönöm szépen a jótanácsot, megfogadtam, vettem könyveket, áttanulmányoztam, de alap tanulmányok nélkül ugyebár nekem ez így kínai. Tehát akkor ezek szerint én nem tudom kicserélni a képeket és a hozzátartozó azonosítókat? Lehet ezt így lépésről lépésre valahogyan megtanulni? Meg szeretném próbálni hátha menne. Tudnál ebben nekem segíteni? Msn azonosítóm ha így egyszerűbb lenne a segítség: rosegirl17##kukac##freemail.hu

Köszönettel: Zsuzsanna