ugrás a tartalomhoz

txt --> mysql

zolika · 2009. Május. 3. (V), 14.17
Hello!

van egy .txt állományom amibe ilyen sorok vannak:

<a href="http://www.4shared.com/file/102977135/67cdd60/07_Fresh_Beatz__DJ_Vortex_vs_Mark_Nails_rmx_-mp3xplosion.html" target=_blank>07 Fresh Beatz (DJ Vortex vs. Mark Nails rmx)-mp3xplosion.mp3</a>

ugye bár ez egy link.

Minden sorban egy ilyen van.
Azt szeretném hogy egy formnak csak megkelljen adni ezt a txt fájlt az beolvasná és a http://---.html részt beküldené a zene tábla URL mezőjébe a _blank> utáni részt a .mp3 előttig pedig a zene tábla nev mezőjébe...


Úgy hiszem ez nem egy egyszerű feladat. legalábbis én azt sem tudom hogyan kezdjek hozzá :D
De itt hátha tudja valaki. Ha pedig nem akkor jó fejtörést hozzá :)

üdv!
 
1

preg_match

janoszen · 2009. Május. 3. (V), 14.42
preg_match és utána DB-be beszúrás. Webcím illesztésre meg a neten találsz kismillió kifejezést.
2

fejtörés

gex · 2009. Május. 3. (V), 15.04
Ha pedig nem akkor jó fejtörést hozzá :)
ezzel a fejtöréssel kezdhetnéd te.

az eddigi témanyitásaidnál már meg akartam kérdezni hogy könyvet/dokumentációt/google-t nem akarsz olvasni mielőtt kérdést teszel fel?
3

txt-->mysql

zolika · 2009. Május. 3. (V), 15.32
gex kezdő vagyok... honnan tudjam azt h "preg_match" erre keressek rá a googleban?
amikor annyit írtak be h LIMIT utána már megcsináltam rájöttem de azt sem tudom sajnos h mire keressek...
Sajnálom ha ezzel kellemetlenséget okozok... azt hittem ez a fórum arra van hogy segítsen.

üdv.
4

keresés

Drawain · 2009. Május. 3. (V), 17.30
Érdemes megtanulni keresni mielőtt/miközben az ember megtanul programozni. A fórum arra van, hogy segítsen, de nem arra, hogy olyan triviális problémákra válaszoljanak az emberek, amit bárki pillanatok alatt megtalálhat.

Gondold át a problémádat, bontsad le részfeladatokra és keress rá így. Mit is akarok?
Be akarom olvasni a fájlt, és soronként feldolgozni, így minden sorból kivágom a keresett adatokat és elmentem az adatbázisba.

1. keresés: "php read line from file"
Első találat tökéletes, egy tömbbe kiveszi a fájl sorait.

2. keresés: A sorokat most megkapom, egy ciklussal végigfutok az összes soron ez világos, node hogyan vágom ki belőle a szövegeket? Teljesen specifikusan is rákereshetek a problémára: "php get url from href"
Az első találat megint teljesen jó. Rahedli módon felsorolják hogyan lehet kivágni az url-eket. Értelmezed a kódokat, rákeresel a benne levő parancsokra ha működik, hogy megismerd mégis hogyan. Ezután már gyerekjáték kivágni a maradékot.

3. keresés: Most már minden cikluslépésben ki tudom vágni a keresett adatokat az adott sorból, csupán adatbázisba kell mentenem. Rákeresek, hogy "php mysql insert data to database". Második találat w3schools-os, annál egyszerűbb leírásokat mint ott, nehezen találni. Ezután meg is vagyunk.

Ennyire egyszerű az egész. Az meg, hogy az ember angolul keressen rá, teljesen természetesnek kellene, hogy legyen - szerintem, aki meg akar tanulni programozni az tanuljon meg angolul - aki meg nem, az meg bízza másra a programozást, mert csak több kárt okozhat a bütykölésével, mint amennyit nyerhet vele.
5

kösz

gex · 2009. Május. 3. (V), 19.54
valami ilyesmit válaszoltam volna én is.
6

...

zolika · 2009. Május. 6. (Sze), 19.02
jah csak a válaszod pont lemaradt... egyébként köszönöm a részletes választ neki is látok;) bár mindenki ilyen segítőkész lenne a flegmaság helyett.
7

fórum mint olyan

gex · 2009. Május. 7. (Cs), 03.12
jah csak a válaszod pont lemaradt
igen, a "válaszoltam volna" feltételes módból már sejthetted volna, hogy el sem küldtem.

egyébként ez volt Drawain hozzászólásának a lényege:
Érdemes megtanulni keresni mielőtt/miközben az ember megtanul programozni. A fórum arra van, hogy segítsen, de nem arra, hogy olyan triviális problémákra válaszoljanak az emberek, amit bárki pillanatok alatt megtalálhat.

nekem az a véleményem, hogy a programozáshoz elengedhetetlen némi logika. azok az emberek akik nem bírják logikusan végiggondolni a feladatot és lebontani pici, elemi lépésekre, azok inkább ne programozzanak. a józan paraszti ész nem tanulható. és nem arról van szó, hogy egyből a legjobb megoldást találod-e meg vagy sem. néha az ember irtózatosan eltűnik a sűrűben és tényleg nem látja a fától az erdőt. de egy olyan kérdést feltenni, amiből egyértelműen kiderül hogy még csak meg sem próbáltál foglalkozni a témával, az egyszerűen nevetséges. az pedig hogy azzal viccelődsz hogy törjék rajta a fejüket azok, akik a szabadidejüket mások megsegítésével töltik, na az már pimaszság. ezek után nyugodtan lehet hisztizni hogy milyen válaszokat kap az ember, de érdemesebb lenne elgondolkozni rajta hogy miért pont ilyeneket...
8

A flegmaságról

fchris82 · 2009. Május. 7. (Cs), 09.56
A flegma éppen te vagy ;) Igaza van Gex-nek. Most fórumon akarsz megtanulni programozni? Vegyél egy könyvet (pár ezer forint) vagy iratkozz be tanfolyamra (vmivel több). Egy csomó hasznos dolog van a könyvekben. Van egy ismerősöm, hasonlóan csinálta, mint te. Sajnált rászánni 2-3 hetet egy könyv végigolvasására. Aztán pár hónap múlva belenézett az én egyik kódomba, és megkérdezte, hogy mi az a file_get_contents() fv. Mikor mondtam, a fejét a falba verte, hogy hát ő ezt sokkal bonyolultabban oldotta meg ... Gratulálok...
Vannak tippek, trükkök, tanácsok a könyvekben, amit fórumon szinte mindenki magától értetődőnek vesz esetleg. Ha internet előfizetésre futja, nehogy már ne férjen bele 1 könyv!