ugrás a tartalomhoz

Unrar nem működik

gabesz666 · 2009. Jan. 25. (V), 12.51
Sziasztok!

Szeretnék írni magamnak egy gui-t a rar-hoz(egyenlőre kitömörítéshez) linux alá, lényegében már majdnem kész is az alapja, de egyszerűen nem működik a kitömörítés. Próbáltam exec-el, system-el, shell_exec-el, sudo-val és anélkül, de vagy nem volt semmilyen kimenet ezek kombinációjára vagy pedig valamilyen oknál fogva failed, illetve volt egy párszor, hogy elkezdte, de monjuk 75%-nál megállt a kitömörítés (legalábbis a kimenet szerint). A parancsom tehát így nézett ki: [sudo] rar e {Elérési út+fájlnév}. Mi lehet a gond? A sudo-s parancsok egyébként lefutnak php alól, szóval nem teljesen értem a jelenséget!
 
1

Time limit

vbence · 2009. Jan. 26. (H), 00.26
Nem ütköztél a 30 seces időlimitbe a PHP szkirptedben?
2

Nem

gabesz666 · 2009. Jan. 26. (H), 01.20
Nem, kb 2 kb-os fájlokkal próbálkoztam!
3

Jogosultságok, környezet

vbence · 2009. Jan. 26. (H), 10.29
Én a shell_exec-et használtam amikor kellett a parancs outputja, amúgy meg a síma exec-et.

Jogosultságokra figyelni kell, hogy a PHP általában más useként fut, mint akihez a fájl tartozik (saját user). A környezet is elég szűk lehet egy php shellben. érdemes ellenőrizni a TEMP könyvtárat (és ennek változatait - TMP), a PATH is fontos lehet, ha további programokat használna a rar: /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin/:/usr/local/bin:/usr/local/sbin
... ami most eszembe jut. Érdemes lenne futtatni egy "set" -et a shellben ahol működik az unrar, és egyet a PHP alól, majd elemezni a különbségeket.
4

Meg is van

gabesz666 · 2009. Jan. 28. (Sze), 10.44
Meg is volna a megoldás: mivel kicsomagolási útvonalat nem adtam meg neki, ezért a var/www/progikonyvtar-ba tömörített mindent. Csak erről a rar elfelejtett értesíteni a kimenetben. Szerencsére az apache error logjába bekerült az infó!